Все по-често казваме, че живеем в абсурдни времена, особено в

...
Все по-често казваме, че живеем в абсурдни времена, особено в
Коментари Харесай

Поетесата Маргарита Петкова: Хората започнаха да дезинфекцират не само ръцете, но и сърцата си


Все по-често споделяме, че живеем в неуместни времена, изключително в последните две години. Именно „ Абсурдни времена “ е заглавието на новата книга на поетесата Маргарита Петкова, която беше посетител в предаването „ 120 минути “.

Книгата е в съавторство с Добромир Банев. Това е „ нецензурираната версия “, както афишират създателите ѝ. Книгата е написана преди 10 години и тогава е оповестена за пръв път, само че издателят ѝ е решил, че има неща, които са прекомерно фриволни и е премахнал част от наличието. Сега тя излиза за пръв път в целокупност.

„ Всички времена са неуместни “, сподели Маргарита Петкова. „ Всеки си мисли, че живее в неуместни времена. Но на мен ми се коства, че с течение на времето те фактически стават по-абсурдни. “



Според нея хората, с изключение на мозъците си, са дезинфекцирали и сърцата си.

„ Има хора, които живеят без обич, тъй като ги е боязън, тъй като да имаш обич значи да се откриеш и да си уязвим “, показа размишленията си тя. „ Ние започнахме от ден на ден да се опасяваме и някак от дезинфектантите на ръцете преминахме към дезинфектанти на сърцата. “

Поетесата показа, че доста се тревожи от наклонността децата от ден на ден да стоят пред компютрите, която е била настояща и преди пандемията, само че през днешния ден е същински проблем.

„ Няма по какъв начин да няма последици “, съобщи тя. „ И какво обучение ще получат от това отдалечено контактуване? “

Спор нея отношението на хората един към различен се е трансформирало и съпричастността е намаляла. Липсва човешкият контакт и прегръдката, а онлайн съпричастността е единствено „ отблъскване на номера “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР