„Все пак организирайте ваксинационна кампания”.Това заяви в ефира на вирусологът

...
„Все пак организирайте ваксинационна кампания”.Това заяви в ефира на вирусологът
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: От Възраждане ни казаха все пак да организираме ваксинация срещу Ковид

„ Все отново организирайте имунизационна кампания”.

Това съобщи в ефира на вирусологът проф. Радка Аргирова, здравният консултант на премиера Кирил Петков, като засяга представители на „ Възраждане”. Тя добави, че при тези числа и трендове не можем незабавно да премахнем зеления документ – по тази причина и има проект в няколко стъпки и зависи какви са резултатите при всяка стъпка, с цел да се направи идната.

"На последната към този момент среща на формираната след първия митинг на „ Възраждане” работна група за коронавирус ограниченията от наша страна (т.е. определените от държавното управление експерти) пристигнаха 6 от 7 души, защото един беше болен от Ковид. От страна на „ Възраждане” пристигнаха двама и нито един не беше професор или хабилитиран академик. Те знаят какви са данните, само че стоят в кабинети, не се занимават с клинична активност и грижа за заболели – не могат да кажат доста срещу ", изясни проф. Аргирова.

Цончо Ганчев от „ Възраждане” изясни обаче, че е „ доста значимо да не се лъже в народен ефир, това не е вярно”, като уточни съответно думите на вирусолога, че на последната среща на работната група имало толкоз държавни представители, колкото споделя професорът. Той обаче не разяснява какъв брой са били от „ Възраждане” на тази среща и акцентира по какъв начин чак като се оповестила датата за втория митинг (днес, 23 февруари, от 11:00 пред Министерския съвет), станала тази нова среща на работната група.

Още 10% имунизирани би трябвало да има, с цел да мислим за стабилно събаряне на зеления документ, само че и понижаване на запълняемостта на интензивните кревати – там към този момент обстановката не е обнадеждаваща, добави проф. Аргирова.

Вирусологът акцентира - всяка стъпка от проекта за махане на коронавирус ограниченията следва да бъде оценена като резултат. Ако резултатът не предстоящият, тогава идната стъпка няма да бъде предприемана, а ще има разбор какво тъкмо да се прави.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР