Все още няма задържани по случая във Враца, при който

...
Все още няма задържани по случая във Враца, при който
Коментари Харесай

Има ли разминаване на версиите за простреляното дете във Враца?

Все още няма арестувани по случая във Враца, при който двегодишно дете бе простреляно в главата.

Версиите на родителите и тези на прокуратурата се оказват разнообразни.

Какво се знае досега?

Двегодишното дете е само дете на фамилията. Те живеят в село Галатин, само че в този ден са пристигнали на посетители на родителите на бащата на момченцето. По думите на бабата, която не пожела да застане пред камерата на Българска национална телевизия, майката на двегодишното момченце е седяла в двора дружно с детето, а 11-годишното момче, което се оказва вуйчо на потърпевшото двегодишното дете, е взело тази въздушна пушка, която е стояла свободна на маса в двора и по този начин в играта е произтекъл този изстрел, който е оцелил в главата двегодишното детенце.

Прокуратурата от своя страна дефинира случилото се като " безразсъден случай ".

Дядото в следобедните часове е извадил тази въздушна пушка. Тя е законно притежавана от него. Няколко пъти е зареждал и изпразвал пушката и в някакъв миг той я е изпразнил и изпратил 11-годишния си наследник да купи сладолед. В отсъствието на сина си, мъжът зарежда още веднъж пушката. След като детето се е върнало, то не е знаело, че е била заредена. Вниманието на възрастните се отклонява от хора, които пристигнали да си купят агне.

" В този миг двегодишното дете съумява да хване пушката от масата за цевта, а 11-годишният му вийчо, с цел да защищити детето, хваща пушката в приклада и по този начин натиска спусъка, и се създава този изстрел ".

От прокуратуратурата показаха, че 11-годишното момче няма по какъв начин да носи наказателна отговорност, а във връзка с дядото не са събрани никакви доказателства. Разследването към този миг продължава в очакване на резултатите от правосъдната и балистична експертиза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР