Все още няма следа от 17-годишната Ивана от Дупница. В

...
Все още няма следа от 17-годишната Ивана от Дупница. В
Коментари Харесай

17-г. Ивана ходела по кафенета с пачки в джоба. Жалвала се, че родителите й я тъпчат с лекарства

Все още няма диря от 17-годишната Ивана от Дупница. В шестия ден от издирването на момичето беше претърсен регионът към язовир „ Дяково “, както и горите край града. За страдание от нея към момента няма никаква диря.
Стотици служители на реда, горски чиновници и доброволци търсиха Ивана през днешния ден, само че без резултат. В Дупница към този момент има и спешен щаб, призован от общината, който се занимава с изгубването на момичето.
Според кмета на Дупница причина за изгубването ѝ е неприятното отношение на съучениците ѝ към нея, което от учебното заведение отхвърлят. В квартала, в който живее Ивана, описаха пред Българска национална телевизия, че през последните месеци младото момиче почнало да пие алкохол и да се оплаква, че родителите ѝ я тъпчат с медикаменти. Работи се по всички версии, споделиха от полицията. Търсенето продължава.
Малко преди Нова година Ивана почнала постоянно да посещава кварталните кафенета. Пиела енергийни питиета и алкохол.
„ При мен е консумирала водка с уиски на едно място. С два типа безалкохолно, настрана кафе вътре в алкохола “, разяснява Стефания.
Сервитьорката забелязала, че момичето разполага с много пари.
„ Имаше в нея към 200 – 300 лв. последния път, когато пристигна при мен. Тя говореше, че техните я тъпчат с медикаменти, желае да избяга и тем сходни неща “, споделя Стефания.
Опитите на Българска национална телевизия да потърси техния коментар се провалиха. От жилището, в който живее Ивана, се чуваха шумове, само че родителите не пожелаха да приказват с екипа на малкия екран.
Съученици на изчезналото момиче и през днешния ден описаха, че не е била буйна, само че е нямала другари. Постоянно била с телефон в ръка, записвала клипчета и ги качвала в обществените мрежи.
В деня преди да изчезне е качила над 50 клипа в ТикТок, в множеството от които пее поп фолк песни. Публикувала е и видео, в което ясно проличава датата, след която следите ѝ се губят – 22 февруари.
Повечето от постъпващите сигнали за Ивана са спорни и неразбираеми.
„ Проверяват се всички сигнали. Включително и такива, подавани през обществените мрежи. Повечето от тях са уклончиви. Кой какво е видял. Но не се подценяват никакви сигнали, всичко се ревизира от органите на Министерство на вътрешните работи. Целият запас от хора отново е на терен. Видели сме се публично с родителите. Разстроени са, не желая да изпадам в детайлности “, сподели още Бойко Христов, заместник-кмет на Дупница.
Телефонът на момичето още в първите дни след изгубването ѝ е предаден на киберспециалисти, споделиха от полицията. Все още се открива дали тя сама е сменила профилната си фотография във ФБ през вчерашния ден или профилът ѝ е бил откраднат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР