Все още няма решение от браншовите организации в земеделието дали

...
Все още няма решение от браншовите организации в земеделието дали
Коментари Харесай

Радостина Жекова от камарата на зърнопроизводителите: Загубите в бранша са огромни

Все още няма решение от браншовите организации в земеделието дали на следващия ден ще се организира народен митинг. Предстоят срещи по асоциации, с цел да се разиска контрактуваното на вчерашната среща при премиера. Това стана ясно от думите на Симеон Караколев, който е съпредседател на една от животновъдните асоциации, в Денят стартира.

Според Караколев държавното управление е покрило на 90% финансовите им претенции. Вчера ръководещите дадоха обещание 150 млн. лв. да бъдат отделени за животновъдите, млекопреработвателите и производителите на плодове и зеленчуци.

" В рамките на през днешния ден или най-късно в утрешния ден всички организации в цялата страна ще имаме ясна визия продължаваме ли с преговорните дейности или стопираме договарянията и излизаме на митинг ", добави Симеон Караколев.

Зърнопроизводителите ще получат помощ единствено, в случай че потвърдят пред данъчните, че са работили на загуба през предходната година. Според Радостина Жекова от камарата на зърнопроизводителите загубите в сектора са големи.

В същото време през днешния ден се чака митинг на производители, които не бяха поканени на срещата с премиера. Основните им претенции са да бъдат обезщетени поради вноса на по-евтини артикули от трети за Европейски Съюз страни. Настояват и за оставка на земеделския министър.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР