Все още няма окончателно решение дали ще има коледни добавки

...
Все още няма окончателно решение дали ще има коледни добавки
Коментари Харесай

Денков: Разговорът за коледните добавки за пенсионерите не е приключил

Все още няма дефинитивно решение дали ще има коледни добавки за пенсионерите, сподели министър председателят акад. Николай Денков в Благоевград.

" Този диалог не е завършил, тъй като би трябвало да забележим осъществяването на бюджета. Министърът на финансите споделя като принцип, че е доста по-важно да се покачат пенсиите, тъй че да има средства през цялата година, в сравнение с да им се дадат средства един или два пъти годишно. Представете си в случай че за 12 месеца дадете по 50 лева, това са 600 лева, които получават през годината. Другият вид, с който хората привикнаха, - да не им давате всеки месец по 50 лева, а 50 лева еднократно и те наподобяват щастливи, тъй като са получили 50, а не 600 лева Това е, което министър Василев не харесва в този вид " бонуси ", които печелят известност. Нека забележим осъществяването на бюджета през ноември и отново ще обсъждаме ", разяснява министър председателят опцията тази година да няма коледни бонуси за пенсионерите.

Премиерът се надява на 1 януари 2025 година да бъдем приетив Ерозоната.

" Бушуващите военни спорове подвигат рисковете за непредвидени събития в Европа и света. Всичко, което е належащо за влизане в Еврозната, го движим и вървим по проект. Единственият въпрос, който стои е какъв брой ще бъде инфлацията, само че пък България има толкоз невисок дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт, невисок недостиг. Ние нямаме проблем по повод на  приемане на еврото, само че би трябвало да продължаваме да убеждаваме хората, че това е добре за тях ", разяснява Денков. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР