Все още няма обвиняем за смъртта на 18-годишното момче, което

...
Все още няма обвиняем за смъртта на 18-годишното момче, което
Коментари Харесай

Все още няма обвиняем за смъртта на младежа, загинал в аквапарк в Приморско

Все още няма обвинен за гибелта на 18-годишното момче, което почина в аквапарк в Приморско. Окръжната прокуратура назначи няколко експертизи. Вещи лица би трябвало да потвърдят има ли отговорни за случая.

Разпитите на очевидци не престават, а атракционът остава затворен.

Аквапаркът в Приморско остана затворен за втори оглед, само че от прокуратурата не са поискали подобен. Цяла нощ чиновниците, очевидци на случая, и другари на починалото момче даваха показания в полицията в Приморско.

На една от табелите е посочено, че лица под 130 сантиметра не могат да употребяват оборудванията. Двете момчетата от случая обаче са много по-високи.
Младеж почина на рискова пързалка в аквапарк в Приморско Той е умрял от контузиите си по пътя за болничното заведение в Бургас
Младежът се е спускал по една от най-екстремните пързалки – " Цунами ", когато бил застигнат и блъснат от собствен връстник. При конфликта получил тежка контузия на главата и е умрял на път за болничното заведение. За родителите му отговорни са чиновниците в аквапарка.

- Кой би трябвало да понесе отговорност?
- Според мен аквапаркът, чиновниците, не са си вършели работата като хората, сподели бащата на момчето.
- Имало ли е чиновник на мястото, който да ги управлява, стопира?
- По принцип е имало и той е бутнал второто момче, доколкото знам.

" Когато се съблюдават инструкциите за сигурност, когато всичко се прави както би трябвало, оборудванията са безвредни. Но въпросът е там, че има много младежи, които не знам заради каква причина се надценяват и не преценят риска, който поемат ", съобщи Никола Михайлов, разпределител в оборудванията в аквапарка.

Другото момче в случая също е потърпевшо, само че беше изписано от болничното заведение след отвод от лекуване.
Разследват случая, при който юноша почина в аквапарк в Приморско Полицията е иззела всички охранителни камери и ще прегледа записите
Техни другари описаха за bTV, че починалият обичал рисковите спортове, само че бил умерено и положително момче.

" Ако е имало човек горе и не е разрешил на идващия да тръгне по пързалката, това няма да се случи сигурно. На всяка една пързалка би трябвало да си има човек, който да си управлява придвижването и долу също ", разяснява приятелят на починалия Станислав Елиан Тотев.

Още няма обвинен. Образувано e досъдебно произвеждане за гибел по несъобразителност.

" Назначени са към този момент няколко експертизи, едната е съдебно-медицинска, несъмнено, която да откри тъкмо травматологията, която е била осъществена вследствие на този конфликт сред двете момчета. Но също по този начин е назначена една сложна експертиза, която да откри силата на водния поток, надлежно дали оборудването е било изправно ", сподели Йовита Григорова, представител на апелативна прокуратура.

Загиналият юноша е Станислав Гонев от старозагорското село Кирилово. Ученик на Строителната гимназия в Стара Загора, идната пролет трябваше да бъде зрелостник.

Преди година имаше сходен случай в аквапарк в Равда, тогава 9-годишно момиче от Русия получи разкъсвания на пързалка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР