Все още не съм дала отговор на поканите да се

...
Все още не съм дала отговор на поканите да се
Коментари Харесай

Ваня Григорова с коментар за бюджета, протестите и дали ще се кандидатира за кмет на София

Все още не съм дала отговор на поканите да се кандидатирам за кмет на София. Това заяви икономическият консултант на президента на КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз.

Предстоят диалози със синдикални членове и партии, които ще влязат в коалиция. Тази коалиция ще бъде лявоцентристка. София от измененията насам не е била ръководена от обществен кмет, всички са десни. Има един извънредно десен вид и той към този момент и разгласи кандидатурата си. Трудно може да се каже каква ще бъде конфигурацията на силите, когато има единствено кандидатурите на Васил Терзиев и Деян Николов от „ Възраждане “, сподели още тя. 

Това, от което има потребност София е да не бъде обсъждана като артикул. Както към този момент съобщи Васил Терзиев. Не може да се каже, че София би трябвало да е „ конкуретноспособна на европейския пазар “. Градовете са за живеене, не за пазар. Лявата политика допуска водата, сметопочистването да бъдат в общински ръце, не в частни. Същото се отнася и за градския превоз. Има няколко частни линии, уточни Григорова. 

Григорова посочи, че синдикатите ще упорстват за нарастване на минималната работна заплата, заплатите на държавните институции. " За КТ „ Подкрепа “ главен проблем е със заетите в Национален осигурителен институт. Там имаше ефикасна стачка. От през вчерашния ден текат протестни дейности в обособени градове. Общ митинг, ще има в петък пред постройката на Народното събрание, на всички администрации, които са с ниски заплати и не се планува нарастване. Това са Национален осигурителен институт, Национален статистически институт, БАБХ, Комисия по досиетата, които са със заплати под 1000 лева ", добави още тя. 

По думите ѝ в случай че настояванията им не бъдат прегледани преди приемането на бюджета на второ четене, митингите ще продължат.

Относно предлагането всички заплати да се изплащат по банков път, Григорова разяснява: " Това е опит да се изсветли трудовия пазар. Според мен няма да има никакъв резултат. Ние не сме имали срещу ограничения, които най-малко се пробват да изсветлят недекларирания труд. Когато страната тика към банкови заплащания да постави таван на банковите такси ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР