Все още не може да се говори за връщане към

...
Все още не може да се говори за връщане към
Коментари Харесай

Само Индия и Китай с шанс за икономически ръст тази година. Дълбока рецесия и в ЦИЕ прогнозира Кофас

Все още не може да се приказва за връщане към естественото, защото икономическото влияние на пандемията е от сериозно значение. Възстановяването, което ще забележим през идните седмици, ще бъде последователно и постепенно. Това съобщи Грегорж Шиелевич, основен икономист на Кофас за Централна и Източна Европа(ЦИЕ) по време на уебинар, чиято основа тематика беше " Икономиките в ЦИЕ след унищожаване на рестриктивните мерки ".

„ Най-големите терзания и най-големият резултат от COVID-19 започнаха през март в Европа. Както знаете доста страни, освен Европа, само че и по целя, започнаха редица ограничения против разпространяването на вируса. На този стадий, в средата на юни, може да кажем, че доста от тези ограничения са разхлабени или изцяло отстранени. В нашия район имаме образци от Чехия и Австрия, които бяха измежду първите разхлабили ограниченията.

 „ Мерките за ограничаване са нужни от здравна позиция, само че затварянето на бизнесите и фабриките нанесе вреди върху стопанска система. Възстановяването, което ще забележим през идните седмици, ще бъде последователно и малко. Няма незабавно да се върнем към равнищата от края на 2019 година или началото на 2020 година “, разяснява Шиелевич.

От Кофас показаха модел за резултата на COVID-19 върху съответни браншове през второто тримесечие на 2020 година

Статистическото изследване включва резултата на пандемията върху оборота и чистия дълг в 13 бранша – енергетика, текстилна индустрия, продажби на дребно, автомобилна промишленост, превоз, произвеждане на метали, селското стопанство и храни, строителство, химикали, произвеждане на дървен материал, прозиводство на хартия,  фармацевтичен бранш и нформационни технологии и връзки (ИКТ).
1_cofas.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР