Все още не е сключена сделка между Великобритания и Европейския

...
Все още не е сключена сделка между Великобритания и Европейския
Коментари Харесай

Лондон и ЕС още нямат споразумение за Северна Ирландия

Все още не е подписана договорка сред Англия и Европейския съюз по отношение на комерсиалните съглашения след Брекзит по отношение на Северна Ирландия. Това съобщи английският министър председател Риши Сунак сподели пред социалдемократическата и лейбъристката партия на Северна Ирландия, оповестява " Ройтерс ".

" Сунак сподели, че договорката към момента не е подписана. Мисля, че той беше явен, че е реализиран огромен прогрес и това е, което чуваме също от европейската страна и Дъблин ", съобщи водачът на партията Колъм Истууд и назова детайлностите " нищожни ".

" Той обаче съобщи, че въпросът не е приключен и отива в Мюнхен, с цел да се види с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, тъй че ще забележим какво ще излезе от това, само че бих бил значителен оптимист, че сме доста покрай съглашение ", добави Истууд.

Северна Ирландия заема изключително място след излизането на Англия от Европейския съюз, като остава в единния пазар на артикули на общността.

Споразумението, с цел да се избегне твърда граница с Ирландия, която остава член на Европейски Съюз, и да се резервира мирът, значи, че се изискват инспекции на някои артикули, идващи в Северна Ирландия от останалата част на Обединеното кралство, което разгневи пробританските синдикалисти в провинцията.

Англия предложи основаването на зелени митнически ленти за артикули, предопределени единствено за Северна Ирландия, както и червени ленти за артикули, ориентирани към Ирландия или другаде в Европейски Съюз.

Комисията съобщи, че е отворена към концепцията за " бързи ленти ", стига да има защитни ограничения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР