Все още не е постигнато конкретно решение в съвместната историческа

...
Все още не е постигнато конкретно решение в съвместната историческа
Коментари Харесай

България и Северна Македония ще преговарят за цар Самуил

Все още не е реализирано съответно решение в взаимната историческа комисия сред България и Република Северна Македония за честването на избрани исторически персони, само че атмосферата в работата на комисията демонстрира оптимизъм. Това споделя за в. „ Слободен печат” Драги Георгиев, съпредседател от македонска страна в историческата комисия.

„ Конструктивната атмосфера оставя място да мислим, че може би ще хармонизираме решение за средновековния интервал и за цар Самуил на идната среща, която ще се организира онлайн този четвъртък и петък в Скопие, която по-късно ще бъде целесъобразно наличие за учебниците по история. На дневен ред е и Гоце Делчев, за който на последната среща през февруари единствено започнахме дребна полемика и в този момент ще продължим. На дневен ред са и някои механически неща като координиране на протоколите от предходни съвещания ", споделя Драги Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Драги Георгиев прецизира, че когато в комисията бъде реализирано решение за цар Самуил и Средновековието, то би трябвало да бъде признато от македонското и българското държавно управление, а бъдещите създатели на учебниците, които обгръщат съответния интервал или персона, ще би трябвало да ги имат поради. Следващото съвещание на взаимната историческа комисия ще се организира в края на седмицата в Скопие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР