Все още ли чакате да изживеете първата си любов или

...
Все още ли чакате да изживеете първата си любов или
Коментари Харесай

9 любовни съвета за безнадеждни романтици

Все още ли чакате да изживеете първата си обич или сте отказвали на куп ухажори, тъй като никой не е бил съвършеният за вас.  Вероятно търсите този човек, който има качествата на вашия обичан персонаж от филм или разказ. Ако вярвате, че същинската обич е единствено една и когато я срещнете, няма по какъв начин да я сбъркате, тъй като всичко с този човек ще е съвършено, значи сте в графата на безнадеждните романтици.

Това не е толкоз неприятно, тъй като не трябва да се помиряваме с малко във всеки аспект от живота. Прекалено огромните упования обаче може да ви изградят неправилна визия за любовта. Трябва добре да знаете какъв е максимумът, който може да постигнете, тъй като прекомерно високите общоприети, които не могат да бъдат достигнати в действителността, единствено ще доведат до отчаяние. Ако и вие спадате към безнадеждните романтици, ето някои препоръки, които може да ви оказват помощ:

Намалете гледането на сантиментални филми и излъчвания.

Това, което гледате по малкия екран или за което четете в романите, е една измислена действителност и колкото по-скоро го осъзнаете, толкоз по-добре. Не сравнявайте вашия живот с този на персонажите от обичания ви филм или книга, тъй като те не съществуват. Опитайте се да живеете в същинския живот и да не очаквате връзката ви да е толкоз сантиментална, вълнуваща и даже трагична, както тези на двойките от екрана.

Ограничете четенето на сантиментални романи.

Съвет № 1 се отнася и за романите. Може да не сте подвластни, само че в случай че прочетете прекалено много от тях, същият резултат ще се случи и с вас. Ще започнете да очаквате прекалено много от връзката си и от колегата си и ще имате настройката, че той би трябвало да бъде като основния воин на обичания ви разказ, да има съвършените качества на идеално гадже. Трябва да знаете обаче, че такова няма да намерите.

Спрете да живеете в приказка.

Вероятно в детството ви родителите и бабите са ви чели най-различни приказни истории, завършващи с „ … и заживели щастливо до края на дните си “. За страдание обаче, не всички връзки завършват щастливо. Няма по какъв начин да знаете, че ще имате безпроблемни връзки вечно, колкото и съвършени да са те през днешния ден. Приказките са единствено за деца и колкото по-бързо го разберете, толкоз по-голям късмет имате да срещнете любовта.

Не основавайте любовния си живот на знаци.

Съдбата може да има въздействие, само че имаме вяра, че вие също ​​имате своята роля в любовния си живот. Не би трябвало да чакате вашия принц въз основа на знаците, които сте поискали от небето. Не се водете единствено по инцидентни съвпадения, тъй като най-после може да разберете, че сте с неверния човек. Но, да, несъмнено, молитвата може да ви помогне да изберете верния човек посредством божествената мъдрост.

Взимайте образец от действителни двойки.

Нищо няма да ви смъкна от облаците повече от това да гледате по какъв начин се развиват връзките на двойки към вас, а не на тези по филмите. Опитайте се да си обясните за какво те са дружно толкоз години и какво продължава да е в основата на връзката им. Ще видите, че връзките им са се получили, не тъй като са си подарили слънцето или звездите или са поели патрон вместо колегата си. Това е по този начин, тъй като те са приели такива, каквито са, дружно с всичките си качества и дефекти, и не престават да се обичат, макар тях.

Разберете, че никоя любовна история не е съвършена.

Няма съвършена връзка. Затова не завиждайте на любовните истории в романи или филми – или даже на тези на известни персони. Без значение какъв брой добре наподобява обществено една двойка, какъв брой са богати сътрудниците в нея и по какъв начин непрекъснато споделят фотоси от екзотични дестинации, те към момента могат да имат недоразумения и проблеми. Вижте по какъв начин приключи приказната любовна история на принц Чарлз и принцеса Даяна. Те имаха всичко, което всеки може да пожелае, само че това бе единствено на пръв взор.

Разберете, че никой сътрудник не е съвършен.

Ако търсите идеално гадже, тогава ще останете сами. Никой не е съвършен, в това число и вие, тъй че би било безразсъдно да определяте надзорен лист с висок стандарт за вашия желан сътрудник – стандарти, които вие самите в никакъв случай не можете да усъвършенствате. Твърде доста упования ще доведат единствено до отчаяние. Не забравяйте също, че любовта е безусловна и не се основава на прелест, благосъстояние или известност.

Не сравнявайте колегата си с измислени герои.

Трябва да спрете да желаете сътрудникът ви да е като обичания ви фиктивен воин. Обикновено тези, които виждате по малкия екран, или тези, за които четете в романите, са съвършен фиктивен облик по отношение на целева публика, която преследват основателите им. Вашият желан човек е единствено фикция, тъй че се събудете.

Бъдете отворени за опцията една връзка да не продължи.

Разбира се, когато влезете във връзка, би трябвало да сте сигурни, че желаете тя а продължи. За задачата и двамата би трябвало да работите интензивно върху нея, да изграждате взаимно доверие и почитание един към различен, да не се носите по течението и да подхранвате любовта си с всеки минал ден. На този свят обаче нищо не е несъмнено. Докато не размените сватбени клетви, не може да сте несъмнено, че ще останете дружно, а в днешните времена и това не е особена гаранция. Трябва да сте отворени за тази опция, с цел да поставите ограничавания върху метода, по който давате обич. Някои хора, които са прекомерно влюбени, дават всичко на колегата си и не оставят нищо за себе си. Когато връзката завърши, те в последна сметка са опустошени, смазани и остават без нищо. В тези обстановки би им било доста мъчно да продължат напред, тъй като въпреки да са дали всичко от себе си, те още веднъж са останали сами и са изгубили вярата в любовта. Така че, запазете романтиката, само че дано тя да бъде в рационални граници.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР