Все още има работодатели, които инвестират в по-високата квалификация на

...
Все още има работодатели, които инвестират в по-високата квалификация на
Коментари Харесай

Защо е важно обучението на служителите

Все още има работодатели, които влагат в по-високата подготовка на чиновниците си с ясното схващане, че това ги прави по-големи експерти, а също така по този метод се способства за бързия напредък на бизнеса. Като за начало е добре мениджърът на компанията или отдела да осъзнае нуждата от в допълнение образование.

Ето и стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да се обезпечи в допълнение образование и подготовка на личния състав в една компания.

Уточняване на потребностите
Важно е преди предприемането на тази значима стъпка за компанията всички елементи да бъдат изяснени и да се уточнят задачите, които е належащо да бъдат реализирани. Всяка служба има избрана скица от образования, която би трябвало да се следва. Не може всички чиновници да бъдат подложени на стандартизирани курсове. Практиката сочи, че е потребно да се съчетават разнообразни способи на образование, в това число и така наречен e-learning (електронно обучение).

Мениджмънтът би трябвало да намерения и за опцията за training voucher – чиновниците сами да избират от какви курсове имат потребност и какви умения желаят да придобият. Не е наложително те да бъдат директно свързани с работата им.

Определяне на бюджет
Важна стъпка при организирането на фирменото образование е определянето на бюджет. Компаниите от ден на ден залагат на метода да влагат в основни чиновници. Това изисква доста по-малко средства и е доста по-ползотворно за бизнеса.

Програма на образование
Най-често фирмите разделят на стадии обучителните си стратегии. Трябва да се има поради, че в случай че курсовете са прекалено много, те ще скапват естествения темп на работа. Така образованията могат да повлияят отрицателно върху развиването на компанията.

С въвеждането на непрекъснати обучителни стратегии се прибавя стойност и към активността на самата компания, тъй като клиентите усещат измененията в къс период. Ако вашият шеф не влага никакви средства във вашето развиване и образование, това може и да значи, че не сте на подобаващото работно място. Разгледайте топ обявите за работа на Karieri.bg.

" Икономедиа " търси:
Репортер за " Дневник "
Стажанти за " Капитал "
Project Manager / Digital Projects

UNICEF търси Communication Officer, NO-2, Fixed-term contract

Немска компания търси Специалист " Бизнес развиване " - Източна Европа

Global Logistics Services търси Logistics Specialist Truck Loads

Forton търси Senior Consultant

Publicis търси Senior Media Planner

KPMG търси:
Senior Accountant, Tax & Bookkeeping Outsourcing
Junior Auditor
Tax Graduates

U.S. Embassy Sofia търси:
Computer Programmer
Voucher Examiner (Accounts Payable Specialist) – Temporary

" Асарел-Медет " търси Стажанти

Premier Tours търси:
Sales Executive
Strategy & Business Development Manager

Още разгласи за работа можете да намерите на Karieri.bg .
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР