Все още е възможно споразумение между ЕС и Обединеното кралство

...
Все още е възможно споразумение между ЕС и Обединеното кралство
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Все още е възможно споразумение между ЕС и Великобритания за Брекзит

Все още е допустимо съглашение сред Европейски Съюз и Обединеното кралство за Брекзит макар много раздалечените ни позиции, сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес.

" Искаме съглашение и съм все по този начин уверена, че то е допустимо ", сподели Фон дер Лайен на конференция след диалози с португалския министър председател Антониу Коща в Лисабон.

Тя прикани за отговорност, тъй като " нашите стопански системи, и от двете страни на Ламанша, са тежко наранени от пандемията и би трябвало да създадем всичко допустимо да реализираме рационална договореност, тъй че да не ускоряваме отрицателното влияние върху тях ".

Британците повториха през вчерашния ден, че желаят да трансформират изискванията на съглашението за развода с Европейски Съюз, което заплашва да сътвори проблеми в решаващата седмица на договаряния с европейците в Брюксел за бъдещите търговски връзки.

" Позицията на Англия е доста надалеч от това, което Европейски Съюз може да одобри ", съобщи през вчерашния ден заместник-председателят на Европейска комисия Марош Шефчович след заседание с английския министър на държавната канцелария Майкъл Гоув в белгийската столица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР