Всъщност яйцата са една от малкото перфектни храни за нашето

...
Всъщност яйцата са една от малкото перфектни храни за нашето
Коментари Харесай

Не Сте И Подозирали! Ето Какво Се Случва С Тялото Ви, Когато Ядете По 2 Яйца На Ден

Всъщност яйцата са една от дребното съвършени храни за нашето здраве, т.е. те са богати на протеини, витамини, минерали и антиоксиданти!

Удивително, нали?

Предимствата на яйцата

Лекарите предлагат да ядете 2 до 3 яйца на ден, с цел да подобрим цялостното ни здравословно положение. Това е по този начин, тъй като яйцата имат обилие от изгоди за здравето, написа " Модернита ". Направихме лист с най-хубавите от тях по-долу:

Понижава риска от рак

Според изследване, оповестено в списанието “Рак на гърдата ”, яденето на яйца всекидневно може да понижи риска от рак на гърдата с 18%! А точно, яйцата имат аминокиселини, минерали и витамини, които ще стабилизират естрогенните равнища, които от време на време могат да бъдат главната причина за рак на гърдата.

Намалява риска от сърдечно-съдови болести

Яйцата имат 40 грама добър холестерол, който може да предотврати разнообразни сърдечни болести. В предишното специалистите считали, че яйцата покачват равнищата на холестерола, само че това е неправилно, т.е. нашето тяло контролира личните си равнища на холестерол и по-голямата част от холестерола се създава от самото тяло. Богатите на омега-3 мастни киселинив яйца може да намалият равнищата на триглицеридите и да предотвратят сърдечносъдовите проблеми.

Добри за зрението ви

Яйцата са богати на лутеин, зеаксантин и витамин А, които доста усъвършенстват зрението. Витамин А е нужен за визията в тъмното, до момента в който лутеинът и зеаксантинът са мощни антиоксиданти, които могат да предотвратят радикални увреждания и проблеми със зрението, посредством подсилване на зрението.

Защитете мозъка

Холинът е значима субстанция, присъстваща в яйцата и е значима за мозъка. Това е невротрансмитер, който изпраща тласъци на мозъка и нервната система и когато равнищата му са ниски, паметта и функционалността на мозъка са негативно наранени.

Забавя процеса на стареене

Проучване, направено в Германия, демонстрира, че яденето на яйца постоянно може да спре процеса на стареене и да предотврати рака на кожата. Това е по този начин, тъй като те имат органични пигменти като каротеноидите, които забавят процеса на стареене. За да се възползвате най-вече от яйцата, яжте ги варени.

Намалете риска от вродени недостатъци

Яйцата имат 0,7 мкг. фолиева киселина, която е жизненоважна за бременни дами, тъй като понижава риска от вродени недостатъци и предотвратява увреждането на нервната система на ембриона.

Подкрепа за здравето на кожата, косата и черния дроб

Жълтъка на яйцата има протеини и сяра, които имат силата да ревитализират тъпите и слаби коси и да подобрят качество на кожата. Лецитин, друго вещество в яйцата, оказва помощ на черния дроб в процеса на детоксикация и също по този начин усъвършенства храносмилането.

Насърчава загуба на тегло

Яйцата могат да задоволят глада и да понижат апетита ви, което ще докара до сполучлива загуба на тегло.

Поддържа костите здрави

Яйцата имат калций и витамин D, които са съществени хранителни субстанции за зъбите и костите. Изследванията сочат, че тези две субстанции работят дружно, с цел да поддържат метаболитните процеси в костите постоянни. Витамин D в яйцата, които най-много прекосяваме през слънцето, е нужен за дълъг лист от телесни процеси.

Заключение

В последна сметка яйцата несъмнено са една от най-здравословните храни в света и те не могат да навредят на вашето здраве, както се е считало в предишното. Те имат хранителни субстанции, които могат да контролират редица процеси на тялото и по-доброто изцяло здраве.

Важно е да се означи:

Ако страдате от диабет или сърдечни проблеми, не би трябвало да ядете повече от 3 яйца на седмица.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР