Всъщност няма да брои машината. Ще броят членовете на СИК.

...
Всъщност няма да брои машината. Ще броят членовете на СИК.
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Държавният глава ще бъде изправен пред много сериозна дилема при връчването на третия мандат


Всъщност няма да брои машината. Ще броят членовете на СИК. Това е същината, а не толкоз, че се възвръща опцията от април предходната година, когато имахме опция да изберем технологията, посредством която да гласуваме - посредством машина или на хартия. Това сподели за БНР доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", която проучва измененията в Изборния кодекс.

„ Ще се принтира не квитанция, а бюлетина, напечатана авансово от Българска народна банка с всевъзможни вероятни отбрани. Българска народна банка може ли да създаде такава хартия и тази хартия ще бъде ли съвместима с машините. ПГ на ГЕРБ има ръководител на Народно събрание и по негова самодейност могат да бъдат свикани едно или няколко изключителни съвещания за гласоподаване на Изборния кодекс ", сподели още доцент Наталия Киселова.

„ Всеки от двата блока - към ГЕРБ и към Политическа партия, към този момент на полето на предизборната акция следващата година ще би трябвало да изяснява за какво не е положил старания за сформиране на държавно управление, по тази причина Политическа партия ще предложи конструкция и състав на кабинет с втория мандат, само че с неприемливи за ГЕРБ лица, с цел да не бъде подсилен от тях. След поръчката на Политическа партия, че ще предложат състав на държавно управление, и " ГЕРБ ще бъдат принудени да се отсрамят. Държавният глава ще бъде изправен пред доста сериозна алтернатива при връчването на третия мандат ", разяснява доцент Киселова.

" Според мен не е решил. Обстановката може да се промени за месец или повече. Между 7 и 9 седмици и половина им остава на Народното събрание, в случай че няма образувано държавно управление и в тези 7-8-9 седмици би трябвало да се създадат няколко значими неща. Радев не желае да е проектант на коалиция, само че казусът е в Народното събрание - там няма идея да се огледа оттатък парлментарните избори, или локалните ", добави доцент Киселова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР