Всъщност една от идеите за това туристите да се таксуват

...
Всъщност една от идеите за това туристите да се таксуват
Коментари Харесай

Туристическите такси в Европа поскъпват, ето къде колко ще плащаме

Всъщност една от концепциите за това туристите да се таксуват по-скъпо е битката със свръхтуризма. Финансовата мярка се постанова, с цел да резервира околната среда, качеството на живот на локалните и прекарванията на самите гости. България има една от най-ниските такси за туристи – към 1.5 евро на нощувка, а близо 10 пъти повече коства туристическият налог в Амстердам.

От Амстердам до Фаро през Барселона – тази година пътуването ни ще коства по-скъпо, поради по-високите туристически налози, признати от доста европейски страни. Всички те стимулират решението си поради нуждата да се лимитират огромните потоци от хора.

Най-солено ще ни коства престоят в Амстердам – 12,5% от цената на нощувката в хотел. Столицата на Нидерландия усилва туристическата такса, а приходите ще бъдат вложени в екология и чистотата на града. Увеличава се и данъкът за круизните пасажери от 8 на 11 евро дневно.

От каналите на " Северната Венеция ” – Амстердам, до тези на италианската. Туристите във Венеция, които не нощуват там, ще заплащат дневна такса от 5 евро, с цел да се любуват на романтиката на красивия град.

Особено динамично лято чака Париж. Френската столица се готви за тълпите от туристи, които ще дойдат и поради Олимпийските игри. Цените за превоз и нощувки скачат стремглаво, а държавното управление реши да вдигне с съвсем 200 % туристическия налог в Париж. Така, в по-хубавите хотели, таксата за нощувка на човек ще коства към 15 евро.

Любимата на милиони българи Гърция вкарва от лятото тъй наречените " климатичен налог ”. Нощувките ще се таксуват в допълнение според от категорията на мястото за настаняване. Таксите ще варират сред 1.50 евро за апаратаменти или по-скромни хотели до 10 евро на вечер за по-луксозните нощувки. Средствата от налога ще се употребявани за възобновяване на природата след климатични катаклизми.

Не бъдете изнеданани в случай че ви изискат повече за хотел в Испания. Барселона гласоподава и усилва туристическата такса на 3.25 евро от 1 април. Португалия, която цялостни хазната си от туризъм, също подвига цените за гости. Там туристическите такси ще варират според от сезона.

Швейцария, която до неотдавна бореше всеобщия туризъм посредством спомагателни входни такси, през днешния ден бистри тактика за привличане повече туристи … от Китай. Инфлацията и световното стопляне изправиха известни ски курорти пред съществени финансови проблеми. Шефът на швейцарския туризъм насочи топло посрещане към китайските туристи като разгласи, че Швейцария форсира визовите процедури за тях.

И до момента в който Швейцария бърза да притегли повече китайски туристи - Индия се разсърди на Малдивите и спря полетите до екзотичната дестинация. Пренебрежителни изявления в обществените мрежи против индийския министър председател вгорчиха връзките сред южноазиатските съседи, споделя Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР