Всъбота, в района на Авдеевка, руската армия е опитала вероятно

...
Всъбота, в района на Авдеевка, руската армия е опитала вероятно
Коментари Харесай

Украйна разби най-голямата руска танкова атака от началото на войната

Всъбота, в региона на Авдеевка, съветската войска е пробвала евентуално най-голямата си танкова офанзива против украинските позиции от началото на войната в Украйна насам. (Видеото е архивно.)

" Когато димът се разнесъл, руснаците оставили една трета от танковете си на пътя западно от руините на Авдеевка ", оповестява " Форбс ".



Четиридесет и осем танка и други бронирани машини са атакували по едно и също време западно от Авдеевка, само че са били спрени.

Преди това съветските сили са употребявали най-вече пехота, за настъплението на запад, откакто окупираха града през февруари. Причината е била неналичието на оперативно функционални танкови елементи в региона, след тежките загуби, понесени при завладяването на Авдеевка.

Ситуацията се е трансформирала през последните дни. 36 танка и 12 бойни машини на пехотата от 6-ти танков полк на съветската войска, част от 90-та танкова дивизия, са атакували по пътя, водещ от окупираното от Русия село Тоненкое към защитаваното от украинците село Уманске, намиращо на 4 км в западна посока.



Украинската 25-а бригада е нанесла удар по съветската бронирана част, унищожавайки 12 танка и 8 бойни машини на пехотата.

Въпреки че има самодейността и доста предимство в техника и жива мощ на бойното поле, Русия към момента не съумява да извърши пробив в нито едно направление.

Според " Форбс ", макар дефицита на муниции и бойци, поради блокираната военна помощ от Съединени американски щати, забавянето на помощта от Европейски Съюз и нежеланието на управляващите в Киев да поемат политическия риск на всеобща готовност, украинската войска наподобява боеспособна и съумява да прави " яростна защита, употребявайки мини, артилерия, противотанкови ракети и нападателни дронове ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР