ВРусия намериха много оригинални виновници за скъсването на язовирната стена

...
ВРусия намериха много оригинални виновници за скъсването на язовирната стена
Коментари Харесай

Украйна е невинна за скъсана язовирна стена в Русия

ВРусия откриха доста истински виновници за скъсването на язовирната стена в Орск, което докара до наводнения на десетки обитаеми места и евакуацията на хиляди хора, като водата продължава да се повишава, предава " Фокус ".

Едно е ясно сигурно, станалото не е украински бойкот.

Така шефът на " Спецстрой-3 ", компания, взела участие в построяването на язовира, Сергей Комаров, упрекна гризачи, че са прояли стената за милиард рубли.



Той сподели, че в началото е позволил опцията за " човешки фактор ".

" Някой, употребявайки хоризонтална сондажна машина, е пробивал и е прокарал някаква връзка за изхвърляне на отпадъчни води в " Урал “, само че, продължи той, " откакто погледнах къде е настъпил пробивът, отхвърлих този фактор, и остана единствено факторът гризачи ".

" Гризачи може да са пробили този язовир и тази дупка от два-три сантиметра щеше да е задоволителна, с цел да тече вода през стената “, счита Комаров.

Според The ​​Moscow Times следственият комитет към този момент е образувал наказателно дело за нарушение на разпоредбите за сигурност по време на строителни работи и немарливост. Извършителите са застрашени от до 7 години затвор.

Руската прокуратура заяви, че язовирът в Орск е разкъсан заради неприятна поддръжка, а изпълнителят на плана " Спецстрой-3 " е разследван за корист с бюджетни средства.

В същото време съветски специалисти настояват, че стената е била направена от нискокачествени материали, които са податливи на ерозия от водата.

Също по този начин една от аргументите за пробива на язовира е небрежното отношение към ремонта и поддръжката му.

Министерството на строителството на Руската федерация към този момент предвижда, че цената на вредите от наводненията в Оренбургска област може да надвиши 21 милиарда рубли (около 410 млн. лева.)

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР