Врезултат на атака с дрон в Одеса част от една

...
Врезултат на атака с дрон в Одеса част от една
Коментари Харесай

Атаки с руски дронове в Одеса и Харков, има загинали

Врезултат на офанзива с дрон в Одеса част от една от жилищните здания се срути, заяви кметът на Одеса Генадий Труханов, съобщи Би Би Си.

" Гъсто обитаем квартал. Тук е просто смут. На мястото работят спасители, общински и спешни служби. Продължава извозването на отломките ", сподели кметът.

Жертвите на съветската офанзива са седем , съобщи Ройтерс, като посочи, че измежду тях са жена и бебето ѝ . Агенцията се базира на локалните управляващи.

" Спасителните екипи в Одеса откриха телата на бебе и майка му ", написа в приложението Telegram вътрешният министър на Украйна Игор Клименко. Ройтерс показва, че обявата на Клименко е съпроводена със фотография на избавител до оцапан с кръв чаршаф, като се виждат ръце на бебе и на жена.

Сред починалите е и двегодишно момче. Според обява там по-рано през днешния ден на началника на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер един вход е изцяло опустошен, като 18 жилището са унищожени.

" Съпругът ми се втурна да оказва помощ. В момента, в който видях хората да бягат от там, разбрах, че има убити " , споделя за Ройтерс Светлана Ткаченко, която живее в прилежащ блок.

Ройтерс показва, че съгласно украинския президент Володимир Зеленски тази покруса е щяла да бъде предотвратена, в случай че оръжейните доставки за Украйна не са са бавели. Държавният глава съобщи, че реализираните с ирански дронове " Шахед " съветски набези " нямат смисъл от военностратегическа позиция " и задачата им е единствено да сеят гибел и боязън.

" Светът знае, че може да се окаже опозиция на терора. Забавянето на доставките на оръжие за Украйна, както и на системи за противоракетна защита, за жал, води до такива загуби " , съобщи Зеленски във вечерното си послание към нацията.

Той назова най-невръстните жертви на офанзивата - четиримесечния Тимофей и двегодишния Марк.

Според последната информация на Клименко има още осем ранени, измежду които тригодишно момиче. Зеленски сподели, че издирванията на хора под руините продължава. Всички служби са на мястото на разрушенията. На хората се оказва нужната помощ, означи Кипер.

" Към 5 утринта са ранени седем души, в това число едно дете. Сред потърпевшите има бременна жена, тя е в болница със междинна степен на тежест. Хоспитализирани са още трима души с голям брой контузии, измежду които 26-годишно момиче е в тежко положение, другите двама - в приблизително тежко. На място е оказана помощ на трима души, измежду които и тригодишно дете " , сподели по-рано Олег Кипер.

" Във връзка със починалите при офанзивата с съветски дронове на следващия ден, на 3 март, в Одеса и района е разгласен печал " , сподели Олег Кипер.

В североизточната област Харков на Украйна, полицията разгласи, че дрон е блъснал къща в село Велики Бурлук, предизвиквайки пожар и убивайки възрастен мъж.

76-годишният притежател на къщата е изваден от руините, само че постройката е изцяло разрушена.  Полицаи са евакуирали стара жена от прилежаща къща.

Градските управляващи в Харков оповестиха, че обособена офанзива с дрон е унищожила няколко транспортни средства и жилищни здания, само че не оповестяват за жертви.

Смъртоносните набези пристигнаха след предизвестия за въздушна офанзива в райони в Източна Украйна, като военновъздушните сили на страната рапортуваха за голям брой групи безпилотни летателни апарати " Шахед ", създадени в Иран. 

Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР