Времето за приготвяне на този лек крем е около 30

...
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30
Коментари Харесай

Крем от авокадо и банан

Времето за подготвяне на този лек крем е към 30 минути (15 мин. подготовка + подготвяне, 15 мин. престояване на крема в хладилника).

Става доста елементарно и единствената сложна част е да си намерим добре узряло авокадо и кокос на промоция:)

За крема:

3 бр. авокадо
2 приблизително огромни банана
1-2 суп. лъжици мед/агаве/захар
щипка ванилия
1 суп. лъжица с връх какао
1/2 ч. ч. чаша кокосова вода

За украсата:
арония, кокосови стърготини


Не съм правила крема на дребен блендер, само че тъй като съм приготвяла сполучливо пастет от авокадо и тиквичка на подобен и консистенцията е била добра, допускам, че с авокадо и банан ще е същото - просто няма да е толкоз безпрепятствено.

За да създадем кремчето слагаме в каната на блендера обеленото и нарязано авокадо, прибавяме нарязания банан, какаото, кокосовата вода* и малко ванилия. Вместо кокосова вода може да се постави и сока от една мандарина, също става отлично.

Пускаме блендера да разбърка всичко до момента в който се получи мус, след което опитваме на наслада и прибавяме още мед/агаве/захар на усет. Разпределяме в чаши. От посочените количества артикули моят крем се побра в три чаши за уиски (тези от снимката) и една за мартини:). Може да се постави и в " чаша " от кокос.

Украсата направих с арония, която с изключение на като цвят се оказа и доста добър другар на крема по усет. Преди да се сервира кремчето се оставя за 15 мин. в хладилника. Има вид и с оставяне във фризера, въпрос на желание.

*Кокосовата вода изтича от кокоса, когато с отвертка звезда:) се пробият две от дупчиците му в горния му край. Чашата от кокос се получава, откакто се оправим с разчупването на кокоса. То не е мъчно, изключително откакто от Инна разбрах, че кокосът е като пъзел. Трябва да се чукне отсам от там с противоположното на ножа или с чук, до момента в който не се пукне и черупката не стартира да се отделя.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР