Времето скоро ще захладнее, а няма по-подходяща напитка от чая.

...
Времето скоро ще захладнее, а няма по-подходяща напитка от чая.
Коментари Харесай

Тези чайове прогонват микробите, лекуват болежки и ни зареждат с енергия

Времето скоро ще захладнее, а няма по-подходяща напитка от чая. Приготвя се бързо, прогонва микробите, лекува възпаленията на дихателните пътища и ни зарежда с витамини и сила. Затова дано го пием в безкрайно количество! Джинджифил и лимон за стимулиране на защитните сили

Етеричните масла на джинджифила, съчетани с витамин С на лимона, работят асептично. Те способстват за изхвърлянето на токсините от организма, укрепват имунната система и се борят с инфекциите.

Съвет: кипнете 25 г свеж джинджифил, обелете и нарежете един лимон на кръгчета, които сложете в съд с половин литър вода, покрийте с похлупак и оставете на котлона за 20 минути. Когато запарката стане търпимо топла, прибавете малко лимонен сок и мед. Пийте я топла.

Канела против хрема

Благодарение на стимулиращото си деяние тази фалшификация оказва помощ да се преборим с умората, написа Elle. Антивирусните й и антибактериални свойства защищават от възпаления на дихателните пътища. Купувайте я в дребни опаковки, тъй като ароматът й доста бързо изветрява. Съхранявайте я на мрачно в съд, който компактно се затваря.

Съвет: на прахуляк тя елементарно се смесва с топло мляко и се получава извънредно приятна напитка. Можете да я пиете и като отвара. 4-5 чаши на ден ви подсигуряват добър резултат.

Евкалипт, с цел да облекчите кашлицата

Листата на това растение съдържат евкалиптол – етерично масло, което е мощен антисептик. Помага при кашлица, облекчава възпалението на бронхите и има антибактериални свойства.

Съвет: запарете евкалиптовите листа (4-5 листа за чаша вряща вода) и оставете да поври 10 минути. Пийте по 5 чаши дневно.

Мащерка и култивиран чай за справяне с грипа

Тонизиращи, богати на витамин А и С, градинският чай, както и мащерката са чудесни лекове при хрема, кашлица, висока температура и грип. Нека отбележим обаче, че и двете не се предлагат на бременни дами.

Съвет: в половин литър вряща вода запарете 4 кафеени лъжици прясна мащерка и 4 култивиран чай (или по 2 от двете билки, в случай че са сушени). Оставете ги да прелом 15 минути, след което прецедете. Пийте по една чаша заран, на обяд и вечер след хранене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР