Времето се оправя. Валежите постепенно спират, а облачността от югозапад

...
Времето се оправя. Валежите постепенно спират, а облачността от югозапад
Коментари Харесай

Капризно време.Валежите спират. Слънце, после сняг

Времето се оправя. Валежите последователно стопират, а облачността от югозапад ще се раздра и намалее до слънчево време. Вятърът още преди обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде сдържан до мощен, само че до вечерта ще отслабне. Максимални температури - сред 9° и 14°, в София към 9°.

Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца,  заяви Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от организация „ Фокус ”.

Над Черноморието облачността от юг ще стартира да се раздира и понижава и след обяд към този момент ще бъде най-вече слънчево. Ще духа западен вятър, слаб до сдържан, който след обяд ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

В планините в утринните часове тук-там към момента ще има превалявания, най-вече от сняг, само че облачността от югозапад ще се раздира и понижава и в следобедните часове към този момент ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде мощен до плевел. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.

В сряда от запад облачността още веднъж ще се усили, само че чак вечерта и през нощта против четвъртък ще стартират превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде с южна съставния елемент, ще бъде слаб, в източните региони - до сдържан. Ще се намалят утринните температури; дневните едва ще се покачат.

В четвъртък и петък през страната ще премине ново атмосферно разстройване. Ще има превалявания от дъжд, които през втория ден, с понижението на температурите, в Предбалкана, високите котловинни полета на Западна България, Добруджа и Лудогорието, ще преминат в сняг. Ще бъде и ветровито; вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в петък - и от североизток, ще бъде най-вече сдържан. Ще нахлува леден въздух и в петък дневните температури ще се намалят доста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР