Времето повелява да се обърнем към заветите на Левски честно,

...
Времето повелява да се обърнем към заветите на Левски честно,
Коментари Харесай

Карадайъ в Деня на Левски: Нужно е спасително обединение

Времето повелява да се обърнем към заветите на Левски почтено, намерено и отговорно. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с пост във Facebook във връзка 185 години от рождението на Васил Левски. Днес повече от всеки път е нужно обединяване, избавително обединяване, безапелационен бе Карадайъ.

Ето целия пост на Мустафа Карадайъ:

Днес означаваме годишнина от рождението на Левски и Времето повелява да се обърнем към неговите завещания почтено, намерено и отговорно. Няма по какъв начин да не отбележим, че думите на Левски звучат настоящо и през днешния ден, а животът и делото му са образец за ентусиазъм и пример за подражателство – за чиста и свята република, всеотдайна работа в интерес на обществото, живот, предан на народа, в името на Свободата.

Думите му са послания, които би трябвало да одобряваме с признателност и да се опитваме да ги осмисляме всекидневно, да ги употребяваме като вътрешен компас за ценностната си ориентировка.„ Целта ни в Българско е приятелство с всекиго, без да гледаме на религия и народност; ръката си подаваме всекиму… “

„ За Отечеството работя, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се изправим и всички да вървим вкупом. “

Няма по какъв начин да не се въодушевяваме от тези думи и да не претегляме личните си каузи през тази призма! Няма по какъв начин да не си даваме сметка каква полезност е свободата и какъв брой доста се изисква от нас да живеем в свободна и демократична страна.

„ Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме. “Надскочил епохата си, осмислил съществованието си, Левски ни е завещал идеалите за независимост и тъждество, за човещина и същинско служене на народа. И ни е посочил нещо доста значимо – с цел да има независимост и народна власт, би трябвало да сме дейни и постоянно да помним, че по-добрият живот зависи от всеки един от нас и от общите ни старания в заедност!Днешният ден е претрупан с доста символика.

Получаването на мандат изисква мъдри и виновни решения. Независимо дали ще бъде осъществен или ще бъде върнат, отговорността е пред народа. Народът желае политиците да спрат да го лъжат и да спрат обедняването, народът чака същинска работа за по-добър живот. Разделянето и опълчването лишават от силата на народа и го вършат слаб.

Днес повече от всеки път е нужно обединяване, избавително обединяване!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР