Времето не е пари, а най-безценният актив, който повечето от

...
Времето не е пари, а най-безценният актив, който повечето от
Коментари Харесай

20 брутални истини за живота, които не искаме да признаем пред себе си

Времето не е пари, а най-безценният актив, който множеството от нас пилеят с лека ръка.

Ето 20 жестоки истини за живота, които всеки от нас би трябвало наложително да чуе:

1. Всеки от нас ще почине. Никой не знае кога  ще се случи това

Нека престанем да се преструваме, че сме непобедими. Да приемем обстоятелството, че всички сме смъртни, а по-късно да стартираме да структурираме живота си по един по-смислен метод.

2. Всеки, който обичаме ще почине

И тази мъчителна истина наложително би трябвало да осъзнаем, с цел да може тук и в този момент да изградим пълнокръвни взаимоотношения с всички хора, които за значими за нас.

3. Трупането на материални богатства няма да ни направи по-добри и щастливи

Дори в случай че сме един от щастливците, постигнали веществен разцвет, парите усилват единствено това, което към този момент е налице. Ако не сме намерили вътрешния си баланс, мислите ли, че парите ще го създадат!

4. Обсебващата фикс идея да намерим щастието е повода, която пречи в действителност да го реализираме

Щастието постоянно участва в живота ни, стига да имаме сетивата да го забележим. Нека престанем да търсим огромното благополучие и да стартираме да се радваме на дребните неща – точно те ни създадат същински щастливи.

5. Подаряването на време е по-важно от даването на пари

Вместо да купим подарък на обичания човек или детето, дано им подарим време, което да прекараме дружно. Така и двете страни ще натрупат красиви мемоари, които са скъпи.

6. (Не) може да създадем другите щастливи

Да се опиташ да направиш благополучен някой различен човек не значи, че ще загубиш себе си, правилата и автономията си. Ако най-малко за момент забравим за егото си, ще забележим, че когато даваме постоянно в подмяна получаваме повече.

7. Не може да бъдем съвършени

Някои от нас имат такива жестоки вътрешни критици, че се изпълват с доста яд и ненавист към себе си, разкъсвайки се от вътрешната страна. Да стартираме битка с нашите нереалистични стандарти за перфекционизъм, осланяйки са на интуицията.

8. Чувствата не са уязвимост

Интелектуалното мислене ни учи, че когато показваме намерено възприятията си, това може да ни навлече проблеми. Забравете за този принцип! Само когато изричаме на глас нашите мисли и усеща, ще бъдем същински разбрани от другите.

9. Действията приказват повече от думите ни

Отговорни, правилни, точни – такива би трябвало да бъдем във взаимоотношенията си с хората. Ако се постараем да бъдем виновни в дейностите си, другите ще ни отговорят със същото.

10. Нашите достижения и триумфи няма да имат значение на смъртния одър

Когато ни свърши времето на този свят, няма да мислим за следващото покачване в работата, а за връзките, които сме построили с най-близките ни хора. Така че да действаме по този въпрос!

11. Талантът самичък по себе си нищо не значи

Да имаш гений е огромно преимущество, само че единствено от нас зависи дали тази преднина ще се усили или заличи. Здравата работа, практиката, последователността, в никакъв случай да не се отказваш – това са факторите, които трансформират фантазиите в действителност.

12. Сега е моментът

Човек има навика да се рови в предишното, което не може да промени, да възнамерява бъдещето, което не може да предскаже, забравяйки, че единствено сегашното може да управлява. Животът се случва в този момент!

13. Никой не се интересува какъв брой е сложен животът ни

Да престанем непрекъснато да се оплакваме и да търсим състрадание от другите, а да вземем живота крепко в ръцете си и да напишем тази история, която желаеме на финала да прочетем.

14. Думите имат по-голяма мощ от мислите

Думите може да манипулират, наскърбяват или нараняват, само че и да дават мощ, вяра, ентусиазъм. Нека използваме единствено позитивната им страна.

15. Инвестирай в себе си 

Инвестирай в себе си познания, умения, здраве… И не забравяй, че да направиш това не е нарцисизъм, а метод да станеш по-добър, от което ще завоюват и всички към теб.

16. Реагирай вярно

Проблемът не е в това, което се случва, а по какъв начин реагираме. Нека стартираме да упражняваме себе си да реагираме вярно на съответни обстановки от живота.

17. Постоянно да работим за възстановяване на връзката си

Интимните връзки имат по-голямо значение за нашето благоденствие и благополучие, в сравнение с специалността и приходите. Трябва непрекъснато да обръщаме внимание на индивида до нас и да не стопираме да работим за връзката си с него.

18. Удоволствие или задоволство

Удоволствието е кратковременно и в множеството случаи обслужва егото. Удовлетворението е непрекъснато вътрешно чувство, което храни душата ни. Нека работим за нашето същинско задоволство от живота.

19. Амбицията не значи нищо без съответни дейности

Време е да впрегнем упоритостта си в работа. Ако желаеме да променим света, какво чакаме!

20. Времето, времето, времето

Само от нас зависи по какъв начин използваме времето, обещано ни от Господ. Трябва да имаме съответни цели в живота и във всеки един миг да си задаваме въпроса: “За какво си разходвам времето? ”

Инфо: http://www.highviewart.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР