Времето не беше загубено. Между нас бяха казани доста факти

...
Времето не беше загубено. Между нас бяха казани доста факти
Коментари Харесай

Деница Сачева: Постигнахме нелоши текстове по споразумение, което би могло да е основа за бъдеща работа

" Времето не беше изгубено. Между нас бяха казани много обстоятелства и бяха реализирани нелоши текстове по едно съглашение, което би могло да бъде основа за бъдеща работа. Не се борим с ПП-ДБ за те да изчезнат от политическия пейзаж – нещо, което явно е противоположната цел на Политическа партия. "
Това сподели заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева по bTV. " Повече в това съревнование по двуличие и двойни стандарти сигурно не бих желала да вземам участие ", добави тя. 
 
Деница Сачева заприказва за длъжностен напън от страна на ПП-ДБ. " Уморих се през последните три години да бъде принуждавана да одобрявам неща, които не са добре премислени и рационални под угрозата, че ще бъда упрекната, че съм статукво, мафия и какво ли още не. Колегите от ПП-ДБ са доста вокални, когато приказват за домашното принуждение, само че във връзка с служебното принуждение, което те непрестанно упражняват несъмнено са №1. За себе си мога да отговоря, че одобрих огромна част от измененията в Конституцията с ясното схващане, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, само че не и тъй като имах безспорното вътрешно разбиране, че всички промени ще бъдат потребни и работещи. Непрекъснато променяме закони под напън, че те би трябвало да бъдат изменени поради съответен човек, който не ни харесва ", сподели тя.
 
По думите ѝ ГЕРБ-СДС са влезнали в договарянията с ПП-ДБ с планове за реализиране на поразумение. 
" Това съглашение би трябвало да регистрира ползите както на ГЕРБ-СДС, по този начин и на нашите гласоподаватели. Не можем да работим под непрестанен напън и упреци за това, че някой от нас надали не би трябвало да се потвърждава не пред кого да е, а пред Кирил Петков и Асен Василев, че можем да работим в ръководството. Написахме 7 страници, които Кирил Петков назова през вчерашния ден " дивотии ". Ние влязохме с правила и казахме съглашение, механизъм за взимане на решения, споделена отговорност в държавното управление. Очевидно сътрудниците не ги устройваха тези правила, те започнаха " дайте да разделим енергетиката на министър и на БЕХ ". ", добави Деница Сачева.
 
Тя изясни смяната в позициите на ГЕРБ по отношение на това Асен Василев да бъде финансов министър.
" Влезли сме в договарянията с ясното схващане, че правосъдната промяна, пътят ни към Шенген и еврозоната не могат да бъдат застрашавани заради личността на един или различен министър. Затова казахме, че тези трима министри, особено личността на Асен Василев, би трябвало да останат. Оттам нататък се стартира жесток пазарлък. Кирил Петков непрестанно приказва за договорка. Това не е пазарна народна власт, няма покупко-продажби и предложения в политиката. Асен Василев безусловно счупи телефона на господин Борисов, с цел да се среща с него и в действителност Василев се оказа май същинският водач на Политическа партия, тъй като пристигна самичък в кабинета на господин Борисов. Когато той пристигна и диалогът се организира на лидерско равнище, могат да се вземат решения, които се обосновават с това да няма избори ", сподели Сачева.
 
По думите ѝ ГЕРБ-СДС няма да взе участие в договаряния за сформиране на държавно управление с третия мандат.
" Доколкото си припомням от вчерашната конференция на Има Такъв Народ, сътрудниците се оповестиха за избори, не чакам да има смяна в тяхната позиция. За ПГ на ГЕРБ-СДС няма условия дали изборите да бъдат 2 в 1, или да бъдат отделени. Има доста плюсове и минуси на едното и другото, тъй че решението е напълно в пълномощията на президента ", съобщи Сачева.
 
Тя съобщи, че частта в домовата книга, обвързвана с това кои да бъдат вероятните министър председатели при служебно държавно управление безапелационна не е била инициирана от ГЕРБ.
 
" Всички хора, които би трябвало да бъдат в листата за евентуални министър председатели също са определени с всички гласове, освен на ГЕРБ, само че и на Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи. Тези хора имат правото да одобряват или откажат. Възможността Росен Желязков да бъде министър-председател в длъжностен кабинет е нулева, тъй като той е ръководител на Народното събрание, а той ще бъде настоящ по време на акцията. Не желаем в служебния кабинет да има фигури, свързвани с ГЕРБ, тъй като желаеме да има безусловно безпристрастни и почтени избори ", сподели зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР