Времето буквално полудя. У нас опасен вятър в 8 области,

...
Времето буквално полудя. У нас опасен вятър в 8 области,
Коментари Харесай

Времето полудя. Върти априлски номера и носи сняг

Времето безусловно полудя. У нас рисков вятър в 8 области, в Европа – сняг.

Жълт код за мощни ветрове е разгласен за Монтана, Враца, София, Кюстендил, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Също като през вчерашния ден се чакат тежки стихии.

Над по-голямата част от страната облачността ще е раздрана, по-значителна над планинските и северните региони и тук-там, основно там, ще превали дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 8° и 13°, в София към 9°.

През деня ще продължи да духа мощен югозападен вятър, който по здрач ще стартира да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква леден въздух. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София към 17°.

В същото време мраз скова Европа. Необичайно студено за сезона време обхвана Франция и Испания. На места там падна сняг, съобщи Българска национална телевизия.



В Испания бяха регистрирани най-ниските за април температури от 20 години насам. Най-значително количество сняг падна в Пиренеите и в самостоятелната област Кантабрия. Лошото време обхвана градове като Памплона и Овиедо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР