Временно изпълняваща длъжността директор на РЦП - Харманли Галя Христова

...
Временно изпълняваща длъжността директор на РЦП - Харманли Галя Христова
Коментари Харесай

15-годишен е карал автобуса убиец в Бургас

Временно изпълняваща длъжността шеф на РЦП - Харманли Галя Христова разгласи пред " Нова ", че 15-годишен сириец на име Омар е седнал зад кормилото на рейса, цялостен с мигранти, който умъртви двама служители на реда при тежка злополука в Бургас.

Непълнолетният влезнал у нас през октомври 2021 година дружно с братята си, само че от месеци не се намира на територията на бежанския център в Харманли.

Омар бе арестуван след траяло няколко часа търсене след тежкия случай в морския град. Припомняме, че двама чиновници на реда - Атанас Градев и Йордан Илиев, бяха убити по време на промяна от рейс, цялостен с 47 незаконни мигранти. Превозното средство е било с подправени нидерландски номера, благосъстоятелност на хасковска компания, бракуван и в неприятно техническо положение. Полицаите бяха убити при гонка сред рейса и друга патрулка, след няколко несполучливи опита да бъде спрян за инспекция. 

15-годишният Омар влезнал на територията на страната дружно със своите братя. У нас той е със статут на филантропичен емигрант и е настанен в бежанския център в Харманли. Според разпоредбите на центъра живеещите в него са с вечерен час 22 ч. От понеделник обаче Омар не се е появявал. 

“Когато са отвън територията на центъра ние няма по какъв начин да реализираме надзор на настанените. Това се прави от Министерство на вътрешните работи ”, разясни Христова пред Нова телевизия. 

Това не е първият път, в който 15-годишният юноша напуща бежанския център за няколко дни. Обясненията му по-късно обаче били, че е бил при близки в София.

Христова отхвърли до момента да са имали подозрения, че момчето се занимава с каналджийство. 

В центъра има и различен сходен случай на малолетен юноша, който постоянно напуща рамките на бежанския център. По случая се работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР