Временно е забранено влизането на територията на Република България на

...
Временно е забранено влизането на територията на Република България на
Коментари Харесай

Забраняват влизането в България на всички граждани от трети страни

Временно е неразрешено влизането на територията на Република България на всички жители на трети страни през всички гранични пунктове с въздушен, морски, железопътен и авто превоз, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Забранява се краткотрайно и влизането на територията на страната ни, без значение от тяхното поданство, на хора, които идват от следните страни членки на Европейски Съюз и страни по Шенгенското съглашение с висок риск на разпространяване на COVID-19: Италия, Испания, Франция, Англия и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и авто превоз.

Забраната не се отнася за български жители, членове на фамилиите на български жители и лица със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на България.

На жителите от тези държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии се разрешава директно прекосяване през територията на България за да се завърнат в страната, където живеят или обитават. Забраната не визира жители на държави-членки на Европейски Съюз и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии като се изключи горепосочените.

Настоящата възбрана не обгръща: здравни експерти, здравни откриватели и експерти по грижата за възрастни хора; транспортен личен състав, зает с транспорт на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен транспорт, и различен транспортен личен състав при необходимост; дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при осъществяване на техните задължения; лица, пътуващи по филантропични причини; жители на трети страни, които имат позволение за дълготрайно престояване в държава-членка на Европейски Съюз и минават през България за да се завърнат в страна, в която живеят и обитават.

На границата с Република Турция трафикът през днешния ден е естествен. За влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители. Български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Турските гранични управляващи не позволяват влизане в Република Турция на водачи на тежкотоварни коли, които са жители на рискови в епидемиологично отношение страни. Не се позволява влизането и на водачи, които са посетили тези страни в последните 14 дни. Не е прекратено прекосяването на български товарни коли.

Трафикът на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата /с Гърция/ е натоварен на вход. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден и Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник трафикът е естествен. Преустановено е прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград заради затруднение на епидемиологичната конюнктура на гръцка територия. На останалите пунктове гръцките гранични управляващи краткотрайно пропущат единствено непознати жители, които живеят или работят в Гърция, което би трябвало да се удостовери на границата с формален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе / с Румъния/ трафикът е натоварен на вход и на излаз за товарни коли. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Силистра, Граничен контролно-пропусквателен пункт Оряхово и Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак трафикът е естествен. Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово / със Сърбия/ трафикът на товарни коли е естествен. На трите пункта от сръбска страна не се пропущат пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления. Преустановeно е прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на българските Олтоманци и Стрeзимировци.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково и Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево / с Република Северна Македония/ трафикът на товарни коли е естествен. На влизане в Република Северна Македония не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. На излизане от районен съд Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево - Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм. /dnes.dir.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР