Временно е отстранен от работа заместник-началникът на Софийския затвор. Това

...
Временно е отстранен от работа заместник-началникът на Софийския затвор. Това
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Временно е отстранен от работа зам.-шефът на Софийския затвор

Временно е отхвърлен от работа заместник-началникът на Софийския затвор. Това сподели при чуване в правна комисия правосъдният министър Цецка Цачева, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите й информацията събрана в хода на инспекция в пандиза, след бягството на двамата пандизчии потвърждава, че има доста тежки нарушавания.

Тя означи още, че съгласно отчет за щата в ГДИН и ГДО чиновниците, които са на щат и служба към службата по пробацията не са толкоз натоварени. Министърът е упълномощила да се търси опция тези чиновници краткотрайно да подсилят надзорно-охранителния състав. Тя обаче означи, че сходно командироване е обвързвано със средства, с които министерството не разполага.

Цачева добави, че са дадени няколко дни пролонгация за правене на втория отчет във връзка с надзорно-охранителните средства, които ще са нужни за възстановяване работата в пандизите. Министърът разяснява, че е допустимо да се употребява останалия запас от публичната поръчка за електронни гривни, посредством които да се наблюдават лишените от независимост, за повече бройки от тези механически средства.

Министър Цачева сподели още, че в почивните дни е имало неочаквани инспекции в разнообразни затвори. Вътрешен одит прави инспекция в три от пандизите, а Инспекторът към министерството в други два, изясни Цачева.

При инспекциите се установяват неразрешени движимости в килиите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР