Временният селекционер на националния отбор на България по футбол Георги

...
Временният селекционер на националния отбор на България по футбол Георги
Коментари Харесай

Гонзо с множество промени в състава на България

Временният селекционер на националния тим на България по футбол Георги Иванов планува голям брой промени в титулярния състав за утрешното посещение на Гибралтар от 21:45 часа в срещата от третия кръг от група С4 на шампионата Лига на нациите на УЕФА.

Гонзо ще даде отмора на огромна част от главните футболисти, които играха в първите две срещи от конкуренцията при равенството 1:1 против Северна Македония на 2 юни в Разград и при тежката домакинска загуба с 2:5 от Грузия три дни по-късно.

Специалистът желае да освежи състава против новобранеца в групата, поради идното доста по-тежко посещение на Грузия на 12 юни.

Така " Виктория Стейдиъм " вратата на българите ще пази Светослав Вуцов, който ще размени титуляря от първите две срещи в тазгодишното издание на шампионата Николай Михайлов. Иванов възнамерява да даде късмет за изява от началото на дуела в четвъртък и на бранителите Божидар Чорбаджийски и Виктор Попов, на халфовете Андриан Краев и Илиян Стефанов, както и на нападателите Георги Минчев и Георги Йомов, който още веднъж е разполагаем след едноседмично лекуване на травма на глезена.

Стефанов и Попов влязоха като запаси при провалянето от Грузия, а Минчев се появи от пейката на почивката на дуела със северномакедонците. Чорбаджийски, Краев и Йомов не участваха в първите две срещи.

Почивка ще получат Николай Михайлов, Иван Турицов, Кирил Десподов, Антон Недялков, Георги Миланов, Ивайло Чочев, Тодор Неделев и Атанас Илиев, които бяха титуляри в първите два дуела от Лигата на нациите.

Георги Иванов размени Ясен Петров, който подаде оставка незабавно след провалянето от Грузия. В първите си занимания с националите той е наблегнал главно тактически извършения. Иванов ще води тима и за гостуването на Грузия, след което БФС ще избере непрекъснат ментор. Фаворити за поста за Николай Киров и Димитър Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР