Временна анкетна комисия в Народното събрание ще проверява действията на

...
Временна анкетна комисия в Народното събрание ще проверява действията на
Коментари Харесай

Комисия в НС ще проверява имало ли е полицейско насилие на протеста срещу БФС

Временна анкетна комисия в Народното събрание ще ревизира дейностите на Министерство на вътрешните работи и непозволената приложимост на мощ от страна на полицията по време на митинга на футболните почитатели на 16 ноември. Целта е да бъдат открити всички обстоятелства и условия, довели до ескалиране на напрежението и конфликти сред органите на Министерство на вътрешните работи и протестиращите против управлението на БФС жители.

Исканията за основаване на комисията бяха две – на Българска социалистическа партия и на ПП-ДБ. Мнозинството в Народното събрание утвърди предлагането на ПП-ДБ, съгласно което краткотрайната анкетна комисия ще заседава за период от един месец под председателството на ген. Атанас Атанасов.

Против основаването на краткотрайната комисия гласоподаваха от Движение за права и свободи, а “Възраждане ” се въздържаха, защото съгласно тях Народното събрание се трансформира от законодателен в проверяващ орган.

Казус се появи при избора на ръководител. От опозицията настояха анкетната комисия да се оглави от народен представител отвън “сглобката ”, като бяха направени общо три оферти – от ПП-ДБ, “Възраждане ” и “Има подобен народ ”.

Кандидатурата на ръководещите – Атанас Атанасов - не съумя да събере задоволително гласове при първият опит, защото Движение за права и свободи не взе участие в процедурата. При повторното гласоподаване депутатите на Движение за права и свободи взеха присъединяване и дружно с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС събраха нужното болшинство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР