Временен покрив за 130 бона ще спаси Царски конюшни в

...
Временен покрив за 130 бона ще спаси Царски конюшни в
Коментари Харесай

Правят временен покрив на Царските конюшни


Временен покрив за 130 бона ще избави Царски конюшни в София от съсипия, до момента в който се направи план за изцяло възобновяване. Ремонтът е почнал преди няколко дни и се чака да завърши за 60 дни, изясни зам.-кметът на София доцент доктор Тодор Чобанов. Той добави, че Столична община е отделила общо 160 000 лева за ремонтни действия на постройката.

По думите му слагането на краткотраен покрив не е зависело от общината, само че снежната конюнктура е наложила незабавното му монтиране.

Царските конюшни изгоряха през лятото. Огънят обхвана над 2000 кв. м повърхност. По непотвърдена информация палежът е тенденциозен, само че и досега не е ясно, имала ли е постройката застраховка.
Чобанов пристигна в емблематичната постройка, с цел да се запознае с детайлностите към построяването на новата покривна структура, която е към 1200 кв. м. Временният покрив ще забави разрушаването на постройката, която сега е окаяно положение, само че не е рискова, изясни техническия началник на обекта пред публицисти. Направените по поръчка за покрива ферми - носещи детайли на покривната структура през днешния ден бяха доставени на градежа. Те са стоманени и са съобразени със спецификата на постройката. Тази постройка би трябвало да бъде избавена и възобновена, тъй като това е институционална памет. Направили сме действия пред Министерство на културата и желаеме тя да бъде оповестена за монумент на културата от национално значение, сподели доцент доктор Тодоро Чобанов. Собственицита на Царските конюшни са над 30 като измежду тях е и Министерство на вътрешните работи.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР