Времената в английския език винаги е най-обсъжданата тема от учащите.

...
Времената в английския език винаги е най-обсъжданата тема от учащите.
Коментари Харесай

С тази таблица ще изграждате изречения на английски във всяко време

Времената в британския език постоянно е най-обсъжданата тематика от учащите. Способността бързо да избирате от вероятните разновидности при създаване на репликите приказва за това до каква степен добре владеете езика. Но по какъв начин да се научите да вършиме това бързо и интуитивно? 

Представяме ви една същинска находка – таблица с всички времена в британския език. С нейна помощ ще можете елементарно да изградите изречение във всяко време – просто вземете някое съществително (Subject)  и го сложете на мястото на буквата S, вземете глагол (Verb) и го сложете на мястото на V. Готово!

 времената в британския

По-надолу е същата скица, само че леко разширена, за неправилните сказуеми. Принципът е същият, само че с една разлика – в тази ситуация с неправилните сказуеми би трябвало да боравите с трите им форми: Present, Past и Past Participle (V1, V2 и V3 в таблицата).

 неправилни сказуеми в британския

Как да практикувате?

Използвайте схемата, когато пишете текст на британски и документално съставяте фрази. За разговорна процедура, с цел да се научите бързо да съставяте фрази в разнообразни времена, започнете с фрази първо в  Present Simple и, гледайки схемата, пробвайте разнообразни вариации на същото изречение в другите времена.

Таблиците са комфортни и за запомняне на нови думи. За да се закрепи думата в главата ви, съставете с тях фрази в разнообразни времена и форми (въпросителни, отрицателни) и ги изговаряте на глас.

С малко постоянна процедура и построяването на фрази в другите времена повече няма да бъде проблем!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР