Време е за онзи момент, в който се обръщам назад

...
Време е за онзи момент, в който се обръщам назад
Коментари Харесай

10 неща, които бих искала да кажа на моето по-младо Аз

Време е за оня миг, в който се обръщам обратно в предишното, когато най-големият ми проблем беше по какъв начин вярно да си сложа очната линия. Какво ли не бих дала в този момент да можех да се върна и да кажа на моето по-младо Аз, че всичко ще бъде наред, че тя ще се оправи, че към този момент е съумяла.

1. Съжалявам

Съжалявам, че те забърквах в неприятности; скърбя, че позволявах на всякакви хора да ти крещят; че не учих задоволително, с цел да мина оня изпит; че не се вслушах в препоръките ти и бях засегната. Има толкоз доста неверни решения, които съм взимала, само че не мога да ги трансформира и по тази причина – скърбя.

2. Ти си задоволително добра

Не се нуждаеш от нищо и никого, с цел да докажеш цената си. Ти си задоволително добра.

3. Остани мощна

Трудно е, знам. Надеждата те е напуснала и белким ти е останало нещо, за което да се хванеш? Но би трябвало да останеш мощна. Никой не може да го направи вместо теб. Ще би трябвало да се оправиш с ежедневните борби. Ако се постанова карай се, спори, не отстъпвай, бори се. Единственото ти оръжие си ти самата, а бойното поле се назовава живот и ще би трябвало да преживееш борбата.

4. Бъди търпелива

Има време за всичко. Просто ще би трябвало да почакаш тези хубави неща да се случат. Повярвай ми – те в действителност ще се случат.

5. Забавлявай се

Нека светът ти не се върти единствено към оценките и образователните предмети, тези достижения не дефинират цената ти – животът е доста повече от това.

6. Забави темпото

Послушай ме, когато ти споделям, че в действителност би трябвало да забавиш темпото. Не пришпорвай нещата. Тези моменти, които изживяваш сега, в никакъв случай повече няма да се повторят. Ще ти останат единствено мемоари, по тази причина се възползвай оптимално от своето „ в този момент “.

7. Прави неточности

Помниш ли оня път, когато откри позабравен шоколад в хладилника и реши да го постоплиш на микровълновата, само че най-после направи единствено лепкава пакост? Знам, че беше гадно, само че един ден ще се спомниш за това и ще осъзнаеш, че грешките, без значение какъв брой огромни или дребни са били, са те научили на значими уроци, които ще си спомняш цялостен живот.

8. Дишай надълбоко

Не позволявай на тежестта на всички отговорности да те смачка. Понякога е потребно да не ти пука. И то не тъй като не ти пука в действителност, а тъй като към този момент ти е пристигнало до гуша.

9. Вярвай

Вярвай в ориста, която ти е предопределена. Както би споделила Майка Тереза: „ Накрая всичко се свежда до теб и Бог. Никога не е било сред теб и тях. “

10. Обичай се

Едва ли в действителност би трябвало да ти изяснявам за какво, нали?

Шан Иу

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР