Време е за едно от най-емблематичните състезания в календара на

...
Време е за едно от най-емблематичните състезания в календара на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран при на Япония, поредица от инциденти

Време е за едно от най-емблематичните надпревари в календара на Формула 1. Гран при на Япония на пистата " Сузука ". Надпреврата се предава  НА ЖИВО по DIEMA SPORT 3 . В уеб страницата Gong.bg ще отразим всичко най-интересно от зрелището.

Ето и цялата стартова решетка:

How we line-up for Sunday at Suzuka! ✨
— Formula 1 (@F1)
Обиколка 1

Добър старт на Макс Верстапен. Нидерландецът се оправи и с двете коли на Макларън. В ускорението към първи завой Ландо Норис съумя да се оправи с Оскар Пиастри.

Инцидент сред Алекс Албон и Валтери Ботас остави доста карбонови парчета по пистата и надпреварата беше стопирано с кола за сигурност.

Хамилтън, Перес и Гуаню Джоу също получиха удари в борбата за позиция, а мексиканецът даже смени носа на болида си.

Обиколка 4

Състезанието е възобновено. Верстапен направи добър рестарт и незабавно се отскубна от преследвачите си. 

Обиколка 5

Инцидентите за Ботас не престават. Логан Сърджант блокира гумите и удари колата на Алфа Ромео. Финландецът влезе за повторно в бокса в границите на няколко обиколки. Пилотът на Уилиямс пък получи още 5 секунди наказване.

Обиколка 6

Страхотна борба сред двата Мерцедеса на Хамилтън и Ръсел. Двамата съотборници бяха гума до гума и в последна сметка седемкратния международен първенец съумя да направи изпреварване.

Обиколка 12

Нов удар за Чеко Перес. Пилотът на Ред Бул опита да изпревари Кевин Магнусен, само че двамата се блъснаха. Състезателят на ХААС се завъртя, а Перес още веднъж счупи предното си крило и за повторно влезе за промяна. Това принуди стюардите да пуснат виртуална кола за сигурност, а Пиастри смени гумите си в опит да пресече Макс Верстапен.

Обиколка 16 

Джордж Ръсел и Люис Хамилтън продължиха да се борят за позиция. Ръсел съкрати дистанцията заради груба неправилност на Хамилтън.По-младия английски водач беше блокиран и даже напусна пистата. 

В същата обиколка Макс Верстапен смени гуми, а Хамилтън също направи това след битката със своя сътрудник в тима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР