Време е политиците да си спазват обещанията и да няма

...
Време е политиците да си спазват обещанията и да няма
Коментари Харесай

Кирил Петков: Министърът на енергетиката върши национално пр...

Време е политиците да си съблюдават обещанията и да няма скрито-покрито. Това съобщи водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Петков съобщи, че е чул доста версии за сформиране на кабинет с първия мандат, в това число и за държавно управление на малцинството. Той акцентира, че няма по какъв начин да създадат коалиция с ГЕРБ, тъй като тази партия не е оценила грешките си и затова „ Продължаваме промяната “ не ѝ имат вяра.

„ Политиците постоянно могат да си намерят някакво опрощение за смяна на предизборните си обещания. Ние ще имаме една консистентна политика. Няма да предадем нещата, които сме дали обещание преди изборите. Тук приказваме за спазването на обещания “, изясни Петков.

Попитан дали е отчаян от позицията на Българска социалистическа партия в Народното събрание, която докара до избирането на Вежди Рашидов за ръководител, водачът на Политическа партия сподели: „ В петък се разочаровах, че не се опитахме всички дружно да изберем претендент, който да си държи на позицията. Тези взаимни отстъпки с оправдания за национална отговорност са ни довели до тук “.

Петков съобщи, че по времето, когато са били в коалиция с Българска социалистическа партия, те са създали някои доста значими неща по посока на смяна и би трябвало да продължат с тази политика. На въпрос, в случай че Българска социалистическа партия решат да се върнат към хартиените бюлетини, това ще бъде ли краят на връзките им с Политическа партия, Петков сподели: Няма начало и край. За тези политики, които имаме вяра, че са в ущърб на България ще сме доста мощен коректив.

Бившият министър председател разяснява и изказванията на служебния енергиен министър Росен Христов, който го упрекна, че е лобирал за избрана компания за доставката на нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “. „ Нямам самообладание да поканим този министър в Народното събрание, който имаше неправилен метод към „ Газпром “... Идеята, че ще сложим европейска компания, която разчита на съветско нуклеарно гориво, е национално изменничество “, безапелационен е Кирил Петков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР