„Време е г-н Бойко Борисов да даде отговор защо саботира

...
„Време е г-н Бойко Борисов да даде отговор защо саботира
Коментари Харесай

Радев: Не ми е до Борисов. Нека обясни защо саботира ваксинационния процес

„ Време е господин Бойко Борисов да даде отговор за какво саботира имунизационния развой с манипулативни изявления, че имунизациите са с изминал период на валидност? Не ми е до господин Борисов “, уточни Радев.

„ Не желаеме да се стига до затваряне. Смисълът на тези документи е да дадат независимост. Дали ще се стигне до локдаун, зависи от дейностите на всички нас. Други страни го направиха и не помниха, че са имали пандемия. Нужна е разсъдливост и отговорност към здравето на всички “, сподели още президентът.

„ Каква е алтернативата? Вижте Латвия – цялостен локдаун, алтернативата е затваряне на всички търговски обекти, без на тези от първа нужда и аптеките. Виждате вечерен час в някои страни. Цялата страна замира. Това ли желаеме? Това се пробва Министерство на здравеопазването и държавните институции да избегнем. Да избегнем подобен миг, който е с големи вреди за обществени, стопански и културен живот “, разяснява още той.

„ Лекарите се измориха да изясняват, че изходът от обстановката да се движим от локдаун към локдаун е имунизацията. Няма по-надеждна отбрана сега от имунизацията в битката с вируса “, разясни Радев.

„ Не сме чакали. Правителството има явен проект, разгласен юли, септември се актуализира с всички стъпки “, посочи той.

Президентът благодари и за напъните на хората, помогнали за освобождението на кораба „ Вера Су “.

Поздравявам екипа, който освободи кораба „ Вера Су “, макар разкапана система, техника и изчезнала нормативна база, съобщи Радев.

„ Поздравявам всички хора, които работиха непрекъснато при едно извънредно тежко завещание и извънредно неподходящи метеорологични условия, с цел да спасят нашето Черноморие от екологична злополука. Тази вечер корабът „ Вера Су “ най-накрая беше освободен и към този момент е на варненското пристанище “, разяснява Радев.

„ Не инцидентно, когато стартира тази рецесия, споделих, че корабът е картина на порочния управнически модел, при който България заседна в корупция и застой. Това, което направиха тези хора от една безусловно разкапана и изчезнала система за морско избавяне, изчезнала нормативна база, законови учредения, процедури за дейности, разкапана техника, да съумеят да съберат всичко това, да основат организация, да стегнат техниката, да се активизират и да се освободят от нездравословния това – те съумяха да го създадат. Поздравявам ги и им благодаря “, разясни още президентът.

Румен Радев разяснява и отхвърли на ЦИК да се отзове на поканата за диалог с екипа на " Дондуков " 2.

" Аз мисля, че президентската институция се е отнасяла извънредно съществено към изборния развой. Записано е в конституцията, че пълномощията на президента и вицепрезидента при кандидатиране за втори мандат не се приключват. Видяхте, че преди дни имахме най-сериозните хакерски офанзиви въобще. Има доста моменти и всички институции би трябвало да бъдат ангажирани с това. Зaтoвa вcички инcтитуции трябвa дa ca aнгaжирaни c тoвa, зa дa мoжe избoритe тaкa дa прoтeкaт, чe хoрaтa дa нe ce oткaзвaт дa глacувaт, чe ca взeти вcички мeрки и тeхният глac щe бъдe зaщитeн oт външни нaмecи ", зaяви Румeн Рaдeв.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР