Време е да стъпим по-уверено на китайския пазар, призова тойПървият

...
Време е да стъпим по-уверено на китайския пазар, призова тойПървият
Коментари Харесай

Порожанов откри първия онлайн център за търговия в Аграрния университет в Пловдив

Време е да стъпим по-уверено на китайския пазар, прикани той

Първият у нас Демонстрационен център за онлайн търговия на селскостопанска продукция откри в Аграрния университет в Пловдив земеделският министър Румен Порожанов. Той преряза лентата дружно с ректора проф. Христина Янчева. Това е част от самодейността " 16+1 ", включваща страни от Централна и Източна Европа и Китай.

" Неслучайно този център е в България и той би трябвало да помогне по-бързо да се завърти колелото ", съобщи Порожанов. Проектът основава условия за младежи от Китай и страните от Източна и Централна Европа да развиват електронна търговия. Един от тях е Ангел Далгенски от Раковски, ученик на АУ, който ще търгува с прясно сирене, създадено във фермата му.

" Стратегията за цифровизация на земеделието е международна самодейност. Вече има стопанства, които се ръководят с мобилните приложения на телефоните ", уточни министърът. Според него това ще е приоритет както за стопанствата, по този начин и за преработвателните предприятия. " Ако го оставим встрани, България ще изостане като конкурентноспособност. В момента ние я поддържаме с европейските фондове ", посочи Порожанов. Според него въпреки да сме дребна страна, има какво да предложим на китайския пазар, само че би трябвало да стъпваме на него по-уверено.

Министърът се обърна към студентите и им сподели, че живеят в доста забавно и динамично време. " Трябва да усъвършенствате това, което ние, по-възрастните се опитваме да създадем ", уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР