Време е да мислите извън мобилните си телефони. Този съвет

...
Време е да мислите извън мобилните си телефони. Този съвет
Коментари Харесай

Късометражните филми с кауза – новата тежка артилерия в маркетинга

Време е да мислите отвън мобилните си телефони. Този съвет дават от Inc. в собствен разбор за новите подходи към видео наличието, употребявано за маркетингови цели. Медията цитира Дан Мейс, награждаван режисьор и създател на JOE Films, съгласно който най-кратките форми на сходно наличие, нормално създавано за приложимост през смарт телефони, е направило отношението на потребителите към него „ прекомерно ефимерно “.

Базираната в Лос Анджелис креативна организация е продуцирала филми за Warner Bros и Discovery, като през 2021 година е генерирала годишни доходи от 1,6 млн. $, което значи, че думите на Мейс са инспирирани от задоволително огромен персонален опит.

Макар че късото наличие в обществените медии като TikTok и Instagram може да ангажира краткотрайно потребителите, това е нож с две остриета, защото „ единствено минути по-късно те изпитват нова връзка и напълно ново чувство " с различен бранд, показва Мейс и прибавя, че това прави все по-трудно изпращането на запаметяващи се послания посредством най-кратките форми на видео наличие.

Нещата обаче се трансформират, когато в играта се включат дългоформатните видеоклипове, известни още като късометражни филми. Проучване на научното списание Learning & Memory открива, че участниците, които са гледали 27-минутен епизод от дадена история, могат да си спомнят доста елементи от нея даже след месеци. Това навежда експертите на мисълта, че един от методите, по които марките могат да изградят същинска връзка с потребителите, е посредством дългоформатни истории. И тази тактика към този момент е възприета от пазарни водачи като Nike, Patagonia и Airbnb.

Inc. показва три аргументи, поради които всяка една компания би трябвало да обмисли вложения в дългоформатно наличие.

Филмите с идея построяват известност на марката

През 2014 година Patagonia продуцира DamNation - пълнометражен документален филм за разрушаването на околната среда, което градежите на язовири могат да причинят, и концепцията, че бъдещето на човечеството е обвързвано с опазването на речните екосистеми. Посланието на кино лентата изобразява задачата на самата компания, чието лого от 2018 година насам е " Ние сме в бизнеса, с цел да спасим нашата планета ". Късометражният филм на Patagonia доближава 625 милиона гледания, печели повече от 20 награди и стимулира 70 000 души да подпишат петиция с искане за законодателство, ориентирано към градежа на язовири, подчертават от Inc.

" Най-добрите брандови късометражни филми не са дълги реклами, изпълнени с инвазивно продуктово позициониране ", споделя Мейс. " Те са достоверни истории, които има смисъл да бъде разказани от компанията. "



Личните истории ангажират аудиторията

През 2019 година Airbnb продуцира първия си документален филм Gay Chorus Deep South, който наблюдава пътуването на гей хор по време на турне в югоизточната част на Съединени американски щати. Една от задачите на плана е да въодушеви диалогът за приобщаването на хората с друга полова ориентировка, само че и да разпространява акцията на Airbnb - Belong Anywhere. Според режисьора Дейвид Чарлз Родригес Airbnb е възвърнала до стотинка вложенията си във кино лентата, който е бил показан на над 350 кино фестивала и е гледан от милиони хора в стрийминг услугата Paramount Plus.



Дългосрочните планове работят в композиция с краткосрочнитe

Една от аргументите, заради които късометражните филми са превъзходен инструмент за подсилване на връзката с аудиторията, е, че те могат да послужат като насочна точка за създаване на в допълнение наличие. Брандовете могат да основават дългоформатни истории, които намират отклик в аудиторията, и по-късно да продължат да надграждат този роман, като описват свързани истории посредством разнообразни меди като YouTube, TikTok и Instagram.

Цитиран от Inc., Рики Роксбърг, сценарист, който е работил както по телевизионни, по този начин и по кино продукции за компании като Disney и Dreamworks, изяснява, че " съвсем всяко предаване, по което съм работил, е било производно на игрален филм. Приключението на Рапунцел, да вземем за пример, се трансфораха в шоу със 77 епизода, което беше построено въз основата на една имитация във кино лентата ".

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР