Враца. Враца е от градовете в България и единственият в

...
Враца. Враца е от градовете в България и единственият в
Коментари Харесай

Враца: Градът е водещ в Северозападния регион по отношение на Националната програма за енергийна ефективност

Враца. Враца е от градовете в България и единственият в Северозападен район с най-качествените и красиво изпълнени планове по обществената стратегия на държавното управление за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Градът се оказва и единственият в района, който е обособил колоритни цветови ансамбли в другите квартали и елементи на града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Враца.
Обновените жилищни блокове към този момент са факт и имат нова, съвременна визия и облагородени междублокови пространства. В огромна част от обектите строително-монтажните действия към този момент са завършени, а в тези, които са изцяло подготвени строителните компании, осъществили ремонтните действия, са създали поклон към притежателите, посредством спомагателни усъвършенствания.
Блокът на улица „ Братя Миладинови ” №10, е първата жилищна постройка във Враца, на която е изписано стихотворение на емблематичния за града стихотворец и бунтовник Христо Ботев. Освен патриотичното обръщение към поколенията, изпълнителят на плана, врачанската компания „ ОПАЛ 94 “ АД е направил тъкмо и съгласно условията на програмата ремонтните действия.
„ Много сме удовлетворени, хората свършиха добре своята работа и в период. Тъй като съм пенсионер и съвсем непрекъснато съм при служащите, с които към този момент даже се познаваме по имена, мога да кажа, че нямам забележки към работата им. Въпреки огромното строителство, те се постараха и свършиха работата си, без да основават проблеми на живущите ” - споделя Трифон Пенев, притежател на апартамент в блок на ул. „ Братя Миладинови ” №10.
Красиво е завършена и част от околоблоковото пространство. Обособен е ъгъл за отмора с беседка и цветна градина, още веднъж дело на дейните жители от блока, които са едни от първите във Враца, кандидатствали по общинския план за „ Малки цивилен начинания ”.
Пространството пред жилищната постройка също ще бъде почистено и облагородено.
В непосредственост до блока има баскетболно игрище, което ще бъде реновирано. Кошовете са инсталирани безплатно от компанията - реализатор, а кметът на Враца, Калин Каменов персонално е поел ангажимент да спомага за възобновяване на маркировката на игрището. Стойността на подписания контракт за ремонта на блока е 538 436.33 лева
Емблемата на Европейския съюз ще бъде изобразена на фасадата на една от най-красивите здания, включени в програмата за енергийна успеваемост. Бързо, качествено и в период се правят строително монтажните действия на жилищната постройка на бул. „ Втори юни “ №70. Ремонтът се извършва от врачански консорциум от компании / “ЛКС “ ООД, с шеф Мирослав Захариев и „ Инекс Трейд “, с шеф Илиян Цветков/. Стойността на подписания контракт е 643312, 84 лева с включен Данък добавена стойност.
„ В началото хората бяха малко скептични, не бяха сигурни какво ще се получи, само че в този момент всички са удовлетворени. Не може да се каже, че е имало проблеми по време на осъществяването, строителните компании излязоха съществени ” - споделя Атанас Ангелов, ръководител на сдружението на етажната благосъстоятелност.
„ Как да не сме удовлетворени, удовлетворени сме, всичко ми е заменено без пари “ – споделя дядо Любен, притежател на апартамент в блока.
Неговият комшия Владимир добавя, че мъчно става такова огромно строителство, изключително при този блок, който е на 50 години, само че строителите се оправят.
След окончателното привършване на строително - монтажните действия, околоблоковото пространство също ще бъде актуализирано.
В период завършиха ремонтните действия и в „ Блок 144 “ в ж.к. „ Дъбника ”. Фирмата реализатор е консорциум ДЗЗД „ ИНЖЕНЕРИНГ-ВРАЦА 2016 “ представляван от Кремен Христов. Разходите за дейностите по обновяването на постройката са в размер на 1087544,40 лева
„ Много сме удовлетворени, само че през зимата ще усетим най-добре изгодите от реализацията на плана ” - споделя Росен, притежател на апартамент.
Фирмата реализатор е сложила нови и красиви пощенски кутии във входовете и нова бетонова настилка пред входовете на блока. Това е нейният подарък за живущите.
Предстои околоблоковото пространство да бъде актуализирано, пейките ремонтирани и боядисани.
Ремонтът на „ Блок 36 “ в ж.к. „ Дъбника “ провокира злоба у съседите, които не са се доверили на плана и не са намерили храброст да подадат своите документи за кандидатстване по Националната стратегия за енергийна успеваемост.
Живущи в прилежащия блок споделят разочарованието си, че не са съумели да убедят всички за изгодата от програмата. Разликата сред положението на двете жилищни здания е голяма.
„ Много съм удовлетворена от всичко! Смениха ни дограмата, като виждам извън какъв брой хубаво става. Разликата е огромна, изключително оня ден в най-горещото време топлината не се усети по този начин, както се усещаше преди, напряко беше пъкъл ” - споделя Младенка, притежател на апартамент.
„ Сега като се оправиха нещата сме доста удовлетворени, освен аз само че и съкооператорите. Ускориха работата и блокът е съвсем подготвен ” - добавя Евтим.
И пред „ Блок-36 ” в ж.к. „ Дъбника “ следва облагородяване на междублоковото пространство.Фирмата реализатор „ ВИНСТРОЙ “ ООД, уговорката си, строително-монтажните работи да бъдат изпълнени в период и с съвършено качество. Стойността на публичната поръчка на обекта е в размер на 1616843.00 лева
Гербът на Враца ще бъде изобразен на най-високата жилищна постройка в квартал „ Сениче ” - „ Блок-54 ”, която се обновява по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Изпълнител на плана е компанията „ Мегатурс – 1 ” ООД. Живущите в блока са дали своето 100% единодушие да се включат в програмата, а компанията - реализатор съблюдава обещанието си да сътвори положителни условия за живущите, съгласно условията на плана.
Блокът е 14-етажен и има 65 жилища. Разгънатата повърхност на постройката е 5393 кв. м. Освен обновлението на фасадата, дограмата и покрива, е планувано и градивно подсилване на блока. Стойността на контракта е 787754.00 лева, а срокът за осъществяване – 118 календарни дни.
„ Благодарим за приноса на специалистите от Община Враца и съдействието им по време на строителството. Не сме срещали проблеми с хората по време на нашата работа, проявихме взаимно самообладание и сме направили вътрешните СМР. Почти сме подготвени и с климатиците. Ако нещо възникне, ние постоянно сме отсреща и отстраняваме проблемите ” - сподели инж. Николай Михов – механически началник на обекта.
Община Враца приканва жителите да опазват и да се грижат за новоремонтираните си блокове и облагородените околоблокови пространства. Всички, актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост здания имат гаранционен период.
Ползите от програмата за притежателите на жилища са: понижаване на енергопотреблението на домакинството; икономии на разноските за отопление през зимата; повишение на цената на имотите; възобновяване на входовете на сградите; придобиване на нов, съвременен образ, основаване на по-топли, уютни и красиви домове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР