Враца е един прекрасен български град. Оттам са моите колеги,

...
Враца е един прекрасен български град. Оттам са моите колеги,
Коментари Харесай

Слави изригна: Омерзен съм от най-зловещата новина! Кой малоумник, по дяволите, пише тези глупости

" Враца е един прелестен български град. Оттам са моите сътрудници, с които сме дружно към този момент толкоз години – Георги Милчев – Годжи, Краси Радков, Борис Солтарийски. Неслучайно всяко турне на „ Ку-ку бенд “ стартира от Враца, неслучайно в „ Шоуто на Слави “ постоянно има вечери, отдадени на Северозападната просвета. Обичам този град. И, може би, това е спомагателен персонален претекст да се усещам още по-омерзен, и още по-бесен... Защо омерзен и гневен и какво общо има Враца? ", това написа преди минути Слави Трифонов в персоналния си фейсбук профил.


Ето какво още написа той:

Покрай позорното джафкане за „ Кумгейт “, „ Братгейт “ и „ Самолетгейт “ не чух нито един народен представител и нито един политик да вземе отношение по най-зловещата вест – пред закриване е многопрофилната болница „ Христо Ботев “ в град Враца . Да, под благосклонния взор на страната, която постоянно е имала свои представители в Съвета на шефовете на лечебното заведение, болничното заведение е била ограбвана. Някакъв тамошен дримтийм да вземем за пример е платил за нов скенер над 900 000 лв., който действително е коствал 300 000 лв.. И по този начин болничното заведение има над 20 млн. лв. задължения и е съвсем пред банкрут.

Това е следващото оскърбление, което би трябвало да преживеят хората от този безпаричен български край. Не знам дали ръководещите четат програмата си за ръководство, която са подписали, само че аз я чета. В тази стратегия, в раздел 2 - „ Регионална политика “, написа, че приоритет ще е развиването на районите и че ще се организира „ мощна държавна политика за едва развитите райони “. Това ли е мощната ви държавна политика за област Враца – да пандизите болничното заведение?

В същата стратегия, в раздел 10 - „ Здравеопазване “, написа: „ Подобряване на здравето на нацията е стратегическа цел “. И точка 1: „ Засилване ролята на профилактиката като опция за по-добро здраве и качество на живот. Разширяване на обсега на профилактичните прегледи с спомагателни скринингови проучвания. Ранна диагностика и разкриване на предхронични и хронични положения посредством въвеждане на годишни профилактични прегледи на всички български жители на кръв, урина и кардиологични проучвания. По този метод ще бъдат следени и лекувани по-голямата част от хроничните болести преди навлизането им в етап, нуждаещ се от болнична помощ “.

Кой малоумник, по дяволите, написа тези нелепости, в случай, че се стига до вид, в който да затвори единствената огромна болница в цяла област Враца?!

Аз в действителност не знам какво да кажа повече за това безредие по отношение на хората от Враца, по тази причина ще оставя тук думите на локалните лекари и поданици, които чух в репортаж по Новините:

Д-р Петко Иванов: „ Тука ще мрат хора, ще умират доста хора, няма кой да ги посрещне – нито злополука, нито нищо... “
Д-р Богомил Павлов: „ Това, което се прави сега е геноцид по отношение на популацията на окръга. Геноцид. Пълен геноцид. “
Д-р Димо Николов, хирург: „ Пациентите ще си се оперират самички. “
Кръстьо Петков от Козлодуй, пациент на болничното заведение във Враца: „ Лошо като няма кой да те обслужва, кой да ни лекува. К‘во вършим – напряко да одим у гробищата и това е. “
Баба от Враца, на митинг против затварянето на болничното заведение: „ Ми ще мрем, какво желаят?! Да измрем, последователно да се закрие българската нация! “
Ще си разреша да кажа нещо на тези, от които зависи ориста на лечебното заведение във Враца. Като за начало ще се опитам да бъда благ: „ Спасете болничното заведение, тъй като хората от Враца и района не са „ Грипен “-и, влакове, вратовръзки за европредседателството. Те са хора. Те са по-важни от всичко. Те са всичко. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР