Вратите се отварят бавно Карантината поставя вируса под контрол: броят

...
Вратите се отварят бавно Карантината поставя вируса под контрол: броят
Коментари Харесай

Ще се събудим ли в нов свят след COVID-19?

Вратите се отварят постепенно
Карантината слага вируса под надзор: броят нови инфекции доближи пика си в Европа и Съединени американски щати. Всяка страна отпуска карантинните ограничения по своя лична преценка. Рискът от втора вълна, обаче, остава висок, до момента в който няма подготвена ваксина. Очакваме такава да бъде налична най-рано до края на 2021.
Икономическият резултат е голям
За доста страни брутният народен приход през второто тримесечие ще бъде с над 20% по-нисък, съпоставен с миналата година. Спадът в приходите на фирмите ще бъде още по-значителен. Отпускането на карантинните ограничения ще докара до внезапно възобновяване, само че надали ще се върнем към времената преди COVID-19 скоро. Данните от Китай и Южна Корея демонстрират, че без ваксина или медикаменти, потребителите ще останат обезпокоени. В доста браншове като авиация, туризъм и хотелиерството ударът ще бъде непрестанен и ще коства още работни места.
Инвестиционната тактика остава внимателна
Избираме браншове с обезпечени приходни потоци като хранително-вкусова индустрия и дистрибуторите. Също избираме браншове като медицински произведения и технологии, онлайн търговия, медии и програмен продукт, браншове, които поддържат живота по време на COVID-19. По-голяма тежест имат компании от Съединени американски щати, защото тези браншове са по-активни там.
Сигурни държавни облигации и парични средства допълват портфолиото
Освен нашата дълготрайна визия, отбраната и трендовете на финансовите пазари са значими аспекти. Вашата лична инвестиция, която скоро ще можете да видите в мобилното банкиране ОББ Мобайл, може да има друга комбинация, отчитайки удобната зона на вложителя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР