Вратарят на Славия Георги Петков към началото на 2024-а година

...
Вратарят на Славия Георги Петков към началото на 2024-а година
Коментари Харесай

Георги Петков остава третият най-възрастен активен футболист в Европа

Вратарят на Славия Георги Петков към началото на 2024-а година остава третият най-възрастен деен професионален футболист в Европа, написа уеб сайтът totalfootballanalysis.com.

Пред него са единствено японската легенда Казуйоши Миура и босненецът Драган Йолович, който се състезава във второто равнище на родината си.

Сайтът изяснява по какъв начин междинната възраст на футболистите, които играят на най-високо равнище се е вдигнал с близо 4,7 години от 2000-а година досега. Ако преди 23 години топ-клубовете в Европа са се разделяли с експерти към 30-ата им година, то в този момент в Шампионската лига постоянно могат да се видят над 33-годишни титуляри.

В изследването се прибавя още, че с цел да стане този развой факт, подкрепят построяването на хранителни режими, подобряването на рехабилитацията и възобновяване в топ-клубовете, професионалното отношение, както и качеството на живот в страните в света световно.

В другата рубрика е инспекцията на интензивността на най-възрастните професионални футболисти. Без никакво подозрение рекордьор №1 и най-възрастен професионален футболист е Казуйоши Миура. 56-годишният японски нападател сега носи екипа на португалския втородивизионен Оливейрензе.

Босненският централен бранител Драган Йолович е на 47 години, роден на 14-и март 1976-а година, което го прави единствено с две седмици по-възрастен от Георги Петков. Йолович е прекарал по-голямата част от кариерата си във второто равнище на Босна и Херцеговина, където се подвизава и все още, а през миналата есен записа 16 мача, в които вкара и един гол.

В същото време Георги Петков от дълго време е наясно, че ролята му в Славия е по-скоро мотивираща, само че все пак през миналия полусезон опитният пазач записа присъединяване в мач от Първа лига, когато влезе от пейката в последните секунди при гостуването на " белите " в Пазарджик на Хебър.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР