Връщането на учениците в класната стая трябва да е добре

...
Връщането на учениците в класната стая трябва да е добре
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Връщането на учениците в клас трябва да е добре организирано

Връщането на учениците в класната стая би трябвало да е добре проведено. „ От математическа позиция събирането на доста хора на едно място е рисково от увеличение на броя на заболелите… Това са 700 хиляди души в дейната зона на ковид “, съобщи в ефира на bTV математикът проф. Николай Витанов.

Според него се е пречупила наклонността на увеличението на новите случаи дневно. Оттук нататък обаче има продължаващо увеличение на броя на смъртните случаи и дейните случаи. Очаква се тази наклонност да се пречупи малко след 14 ноември.

„ Това му беше сервирано на президента Радев за предизборната му акция – пик на смъртните случаи “, разяснява той.

По думите му в случай че до края на месеца новозаразените паднат до 2000 души дневно и българите не се провиснал в занемаряване на противоепидемичните ограничения, ще посрещнем Коледа с невисок брой инфектирани. „ 2000 за българските условия е броят случаи, при които дифузното разпространяване се задейства и става доминантно. Ако паднем под 2000, то ще спре “, сподели още математикът.

„ Докато Пловдив и Ловеч не светят в тъмночервено, няма да има локдаун. Аз и преди този момент предвидих, че преди изборите няма да има цялостен локдаун “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР