Връщането ми в КЕВР беше неочаквано за мен и се

...
Връщането ми в КЕВР беше неочаквано за мен и се
Коментари Харесай

Булгаргаз ни продава 20 евро по-скъпо руски газ: Шефът на КЕВР от ДСБ

Връщането ми в КЕВР беше ненадейно за мен и се дължи на незадоволителната юридическа подготвеност на екипа на ръководещите, които позволиха груба неточност защото по време на висяща процедура за избор на ръководител трансформираха закона за енергетиката. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

" Заявих пред депутатите, че мога да се върна единствено при едно изрично изискване - в случай че има решение на Народното събрание. Върнах се с възприятие да извърша дълг и да нося отговорност като ръководител на КЕВР ", безапелационен бе той.

Енергетиката както у нас, по този начин и в Европейски Съюз изпитва изключителни компликации и преобладаващият факт е съветската експанзия в Украйна, съобщи Иванов. КЕВР е единствено една от институциите, които имат отношение към енергетиката и цените, а особено към природния газ има лимитирани пълномощия, тъй като не дефинира, а само утвърждава цените. От думите на ръководителя на КЕВР стана ясно, че регулаторът евентуално ще утвърди цена на газа за август, близка до препоръчаната от " Булгаргаз ".

" При цена от съвсем 300 лева./MWh започваме активност да търсим нормативна смяна, която да подсигурява осъществяване функционалностите на публичния снабдител " Булгаргаз " до контролирания пазар - където са топлофикациите и газоразпеделителните сдружения. За тях изрично доставките би трябвало да бъдат на правилото на минимални разноски ", сподели той.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР