Връщаме силата на парламентарната република по начин, по който е

...
Връщаме силата на парламентарната република по начин, по който е
Коментари Харесай

Кирил Петков за реакцията на президента: Не е хубаво човек да си изпуска нервите

Връщаме силата на парламентарната република по метод, по който е вписан в Конституцията. Това съобщи в Народното събрание съпредседателят на " ".

„ Моето предпочитание е това държавно управление да бъде за четири години, през които България да стане една естествена европейска страна – част от Шенген, от еврозоната, с обикновено правораздаване и ние в Народното събрание имаме голям ангажимент да подкрепим това държавно управление в неговото ръководство със законодателните промени, които всеки един от нас е обещавал пред своите гласоподаватели “, добави Петков.

На въпрос какво мисли за мнението на президента преди началото на днешното изключително съвещание на Народното събрание, някогашният министър председател показа, че не е хубаво човек да се изнервя.

Не е хубаво човек да се изнервя при такива събития, изключително когато сме във време на война в Европа. Според мен нервите би трябвало да бъдат успокоени – има закони, има Конституция, имаме проект, имаме стратегия... България се връща в парламентарната република, добави още Петков.

По думите му акад. Денков е задоволително балансиран човек, който не се изнервя и който може да води разговор с президента на институционално равнище.

увери, че всеки един от министрите разполага със своя график за това какво би трябвало да бъде направено и акцентира, че от ПП-ДБ ще отстояват промените, които са задали в предизборната си акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР