Враждебният демарш на България скоро ще получи адекватна реакция, заяви

...
Враждебният демарш на България скоро ще получи адекватна реакция, заяви
Коментари Харесай

Митрофанова: Без руски газ ще има енергийна катастрофа и днешната ценова криза ще стане празник

Враждебният демарш на България скоро ще получи съответна реакция, съобщи посланикът на Москва в София

"Преди дни българското Министерство на външните работи за следващ път разгласи за изпъждане на дипломати на посолството на Руската федерация. Броят на сътрудниците ни, оповестени за "персона нон грата ", неприятно изумява с мащаба си. Тази следващата нападателна стъпка я преглеждаме не другояче като ясно обозначеното желание на публична София да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки. Този неприятелски демарш в скоро време ще получи съответна оценка и съответна за новия дух на двустранните връзки реакция. "

Това съобщи посланикът на Русия в БългарияЕлеонора Митрофанова по време на седмичния си брифинг по настоящите въпроси от интернационалния дневен ред и двустранните връзки с България.

Дипломат №1 на Москва в София разяснява и проектите на България да се откаже от доставките на съветски газ.

"С любознание следим зачестилите апели на българските първи лица, страната изцяло да се откаже от съветските енергоносители, както и странните обвинявания по отношение на нас в отприщване на една "газова война ". Макар че до края не разбираме в какво се заключава тя, когато Русия доставяше и продължава да доставя енергийни запаси съгласно контрактите в цялостен размер ", съобщи Митрофанова.

Тя подсети, че Москва неведнъж е предупреждавала, че като непринудено отхвърлят от съветските петрол и газ, европейските политици готвят за страните си енергийна злополука, след която ще загатват днешната ценова рецесия като празник.

"Един елементарен европеец още дълго ще усеща разрушителни последствия от тази нелепост. Ще му стане все по-трудно да пазари, да зарежда колата и да заплати сметките си. Смятаме, че жителите на страните, чиито водачи преглеждат опцията на отвод от съветските енергийни запаси, би трябвало да бъдат добре осведомени за това, до каква степен ще се понижи качеството на живота им при толкоз безотговорни дейности. Това, обаче, както се споделя, е свободен избор на всекиго ", безапелационна бе посланичката.

Елеонора Митрофанова напомни вчерашното предписание на съветския държавен глава Владимир Путин заплащанията по покупко-продажбите за съветското "синьо гориво " да се правят единствено в рубли.

"Новият ред на разплащанията се отнася до страните, влизащи в листата на недружествени за Русия страни, в това число до България ", добави Митрофанова.

По отношение на войната в Украйна, посланичката на Русия съобщи, че персоналният състав на Въоръжените сили на Руската Федерация прави всичко, с цел да се избегнат жертви измежду мирното население на украинските обитаеми места.

"Нелесно върви освобождението на Мариупол. Националистическият батальон "Азов ", който се разположи тук, не дава опция на искащи да изоставен града по филантропични коридори, разстрелва тези, които се пробват да се измъкнат независимо. Главорезите в действителност се скриват зад хората като зад "жив щит ". Хуманитарната обстановка там придобива пагубен мащаб ", предизвести Митрофанова.

Според нея, в западните медии упорито се "пробутва " тезата за химическа офанзива, сякаш готова от Въоръжените сили на Руската Федерация против украинците.

"С такива неуместни тези задокеанските политически технолози се пробват да пренасочат вниманието от тематиката за биолаборатории на Пентагона, разработвали биологичното оръжие на територия на Украйна. Не изключваме, че натовските куратори на незаконния киевски режим ще съумеят да ги убедят да създадат сходна провокация против личното население за да обвинят след това Русия в "агресията ", приключи посланикът на Русия в София.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР