Връчиха актове на болница Шейново и на петима служители заради

...
Връчиха актове на болница Шейново и на петима служители заради
Коментари Харесай

Разменените бебета: „Шейново“ ще възрази, ако се установи административно нарушение


Връчиха актове на болница " Шейново " и на петима чиновници поради разменените бебета.

„ Към сегашния миг няма формирани наказателни постановления и няма наложени наказания. Административно-наказателното произвеждане е на стадий, в който има формирани актове за осъществено административно нарушаване. В период от 7 дни по всеки от актовете може да бъде направено несъгласие. След което в период от 14 дни преписката би трябвало да бъде изпратена към административно наказващия орган. А той в границите на месец би трябвало да реши дали има съображение да бъде формирано наказателно разпореждане и да бъдат наложени санкции, или не “. Това разяснява пред bTV Величка Костадинова, юрист на лечебното заведение.



„ Ако болница „ Шейново “ получи наказателно разпореждане, ще възрази против констатациите за определяне на административно нарушаване. В случая става въпрос за нарушаване за приемане на сума за избор на екип за едната от майките, която е родила посредством цезарово сечение “, уточни още тя.

Предстои връчването на седми акт, който най-вероятно ще касае чиновник от лечебното заведение.

Адвокат Стойков, който съставлява едно от фамилиите, внесе искова молба за обезщетение от 300 000 лв.. Към сегашния миг тя към момента не е получена в болничното заведение.

Още по тематиката - чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР