Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда на И. М. за

...
Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда на И. М. за
Коментари Харесай

Осъдиха условно тарикат от Враца, опитал да подкупи полицай с 10 лева

Врачанският областен съд произнесе неоправдателна присъда на И. М. за това, че подкупил служител на реда. Съдът го призна за отговорен в това, че на 12.05.2022 година във Враца е дал подарък от 10 лева на старши служител на реда от Районното ръководство – Враца, с цел да не му сформира акт за определяне на административно нарушаване. При полицейска инспекция било открито, че в оборудването на лекия автомобил „ Фолксваген Голф “, ръководен от подсъдимия, липсват аптечка, предпазен триъгълник, светлоотразителна жилетка, а пожарогасителят не е минал механически обзор, което е административно нарушаване по чл.139, ал.2, т.1-4 от Закона за придвижване по пътищата. Полицаят уведомил И. М., че ще му сформира акт за позволените нарушавания на закона и отишъл в служебния автомобил за сформиране на акта. През отворения прозорец на служебния автомобил подсъдимият подал на служителя на реда документите за платена застраховка „ Гражданска отговорност “, като вътре в тях бил сложил 10 лева и при подаването споделил: „ Ето ми гражданската и да се почерпите... ". Полицаят взел документите, установил съществуването на банкнотата, алармирал за случая в Районно ръководство – Враца и изчакал идването на дежурната оперативна група.
За осъщественото закононарушение Окръжен съд – Враца наложи на И. М. наказване една година „ отнемане от независимост “ и санкция от 500 лв. в интерес на страната. Съдът отсрочи изтърпяването на наказването " отнемане от независимост " с изпитателен период от три години. Банкнотата, обект на закононарушението, е отнета в интерес на страната.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а може да бъде обжалвана или протестирана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР